Ostrvo je u transu zbog Mitra! Englezi su izračunali koliko će golova dati do kraja sezone – ovo je ludilo!

12.02.2022

21:46

1

Autor: 24sedam

Ukoliko matematika bude dobra, rezultat Srbina ostaće za sva vremena

Ostrvo je u transu zbog Mitra! Englezi su izračunali koliko će golova dati do kraja sezone – ovo je ludilo!
mitar masina - Copyright MN Press

Srbin je kolevku fudbala bacio u trans! Aleksandar Mitrović iz nedelje u nedelju trese mreže u Čempionšipu i gotvo svakodnevno krasi naslovne strane ostrvskih medija, koji su u ekstazi zbog Mitrovog nestvarnog golgeterskog niza otišli korak dalje i izračunali koliko bi reprezentativac „orlova“ mogao da postigne pogodaka do kraja sezone.

A rezultat do kojeg su došli je fascinantan i ukoliko se ispostavi kao tačan verovatno niko nikada neće uspeti da obori taj rekord.

Srpski superstar večeras je protiv Hala došao do 31. gola u sezoni, a tek je polovina februara. Takođe, subotnjim pobedonosnim golom za Fulam, Mitar je izjednačio rekord Čempionšipa po broju golova u jednoj sezoni koji su do večeras držali Ivan Toni (Brentford 2020/21) i Glen Marej (Kristal Palas 2012/13).

Englezi, kao pedantni statističari, broj golova koje će reprezentativac „orlova“ postići do kraja sezone izračunali su tako što su najpre predvideli koliko će puta Fulam zatresti mrežu rivala u preostalih 17 mečeva u sezoni i došli su do rezultata od 32.3 pogotka posle čega su tu brojku pretvorili u procentualni Mitrovićev udeo u njima (38%), što je dovelo do toga da bi snažni srpski centarfor do kraja sezone mogao da postigne 12 golova, što bi u ukupnom skoru dovelo do nestvarna 43 pogotka u jednoj takmičarskoj godini.

Zanimljivo, Englezi su otišli i korak dalje, izračunavši procentualno da nekadašnji đak Partizana u preostalih 17 mečeva može da postigne od jednog od 27 sedam golova.

Šansa da Mitrović do kraja sezone postigne još 20 golova su 1.2 procenta, dok je samo 0.2 odsto mogućnosti da golmane u Čempionšipu savlada još 27 puta. Ipak, najrealnije je da Srbin do kraja sezone bude strelac između 10 i 14 puta (52.7%) što znači da će, kada se pred leto podvuče crta, na svom kontu imati između 41 i 45 pogodaka, što će, verovatno, ostati rezultat za sva vremena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike