"Zamislite Mitrovića pored Gvardiolinih aždaja u Sitiju"! Rade Bogdanović pita se gde bi kraj bio centarforu Fulama da igra u jačem klubu

14.02.2022

19:10

0

Autor: 24sedam

Poznati fudbalski komentator čudi se jedino Mitrovićevom izboru klubova

"Zamislite Mitrovića pored Gvardiolinih aždaja u Sitiju"! Rade Bogdanović pita se gde bi kraj bio centarforu Fulama da igra u jačem klubu
mitrovic3 - Copyright Profimedia

Bivši reprezentativac i fudbaler Željezničara, Verdera i Atletiko Madrida Rade Bogdanović tvrdi da bi Aleksandar Mitrović svu ovu slavu iz Čempionšipa doživljavao i u Premijer ligi, samo da je imao srećniji odabir klubova.

Komentator fudbalskih prilika poznat po britkom jeziku u slučaju centarfora "orlova" koristi jedino prideve u superlativu i da bismo bolje razumeli njegovo viđenje Mitrovićeve karijere postavlja jedno pitanje:

- Zamislite da je Mitar kojim slučajem dobio priliku da igra u Mančester sitiju? Gde bi mu bio kraj?

Printscreen/Youtube/Balkan info - Zvanički kanal
Rade Bogdanović

Bivši trener Fulama Skot Parker je verovao da sa Mitrovićem ne može igrati kontre i polukontre, pa ga je zato izostavljao iz startne postave. Možda i drugi premijerligaši na taj način razmišljaju?

- Ne znam šta bih rekao o Englezima i njihovom razmišljanju. Mnogo volim Mitrovića, izuzetno cenim ono što pokazuje i u klubu i za reprezentaciju. Pravi je centarfor, odlična realizacija i nogom i glavom, fenomenalan u skoku, karakteran, uz sve to pravi patriota. To mi je, takođe, jako važno! Nikad nije zakazao kad igra za reprezentaciju. Dobro, promašio je penal protiv Škotske, ali zar se to nije desilo i najboljima na svetu. Međutim, otišao je kući posle tog ličnog i neuspeha cele reprezentacije, sigurno je morao da odboluje nekoliko nedelja ili meseci i vratio se opet jak. To pokazuje čvrstinu njegovog karaktera.

MN Press
Aleksandar Mitrović, Strahinja Pavlović, Luka Jović

Mislite da brzina nije problem?

- Pa nije brz, složiću se sa Englezima, a je l' Žiru brz, Levandovski je brz....Meni je veća enigma Mitrov izbor klubova, nego to kako ga Englezi doživljavaju. Ode u Njukasl, tamo jedna godina prva, jedna godina druga liga. Ode u Fulam, ista priča, tamo-vamo, nikako da se ustale u jednom takmičenju. A takav napadač!? Strašan! Kad je u Njukaslu imao igrača pored sebe kao što je Dušan Tadić?! Nikad! Vidite kakve lopte dobija u reprezentaciji od Tadića ili Kostića i sad zamislite da na klupskom nivou ima one Gvardioline aždaje iz Sitija na sredini terena. Da li znate ko je centarfor u Sitiju?

Gabrijel Žezus!

- (smeh) Da li se konačno dogovorio sa sobom, da l je doš'o il je poš'o, gde je! Čekam ga bar pet godina, možda i više, da konačno vidim nešto od njega. Ni šuta, ni driblinga, ni brzine... Pa šta je onda to, kakav je on centarfor. Najveći kvalitet - došao iz Brazila? Ma, čisto zezanje, nema tu fudbala! Vidi ovu dvojicu naših! Pogledaj Vlahovića, čudo... Raslo u Zemunu, ima nešto i u tome.

Tanjug/AP
Dušan Vlahović

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike