Mitrović će biti najbolji svih vremena, a sada ka tome vodi i Fulam! Pada nedodirljiv rekord Mančester sitija!

15.02.2022

17:22

0

Autor: 24sedam

Da li će londonski klub ući u almanahe Čempionšipa

Mitrović će biti najbolji svih vremena, a sada ka tome vodi i Fulam! Pada nedodirljiv rekord Mančester sitija!
profimedia-0661665409 - Copyright Profimedia

Dugo se nije dogodilo da kolevka najvažnije sporedne stvari na svetu više pažnje posvećuje drugorangiranom umesto elitnom rangu takmičenja. Upravo to je slučaj u tekućoj sezoni i to zbog Aleksandra Mitrovića!

Sjajni srpski napadač igra fudbal života. Iz nedelje u nedelju „teroriše“ protivničke defanzivce u Čempionšipu i već na polusezoni došao je do toga da mu samo jedan gol nedostaje kako bi postao najbolji strelac u jednoj takmičarskoj godini u istoriji drugog po jačini takmičenja na Ostrvu. A sada bi u tu kategoriju mogao da svrsta i „njegov“ Fulam!

Do kraja sezone ostalo je još 16 kola, a londonski klub na svom kontu već ima 78 postignutih golova. Dovoljno da navijači počnu da sanjaju o rušenju, dosad nedodirljivog, rekorda Mančester sitija iz sezone 2001/02, u kojoj su „građani“ do trofeja u Čempionšipu stigli uz 108 postignutih golova.

Niko pre, ni posle njih, od kako se, po mišljenju mnogih najzahtevnije fudbalsko takmičenje u Evropi, igra po trenutnom sistemu nije uspeo da prebaci 100 golova, a najbliži tome bili su Bolton (1996/97 – 100) i Reding (2005/06 – 99).

U dosad odigranih 30 utakmica u sezoni Fulam je samo tri završio bez postignutog gola, dok su na pet mečeva najmanje pet puta tresli mrežu rivala (Hadersfild 5:1, Bristol 6:2, Birmingem 6:2, Blekburn 7:0, Reding 7:0).

Podsetimo, minulog vikenda Aleksandar Mitrović je bio strelac pobedenosnog gola Fulama na gostovanju protiv Hala (1:0), što mu je bio 31. pogodak u sezoni, izjednačivši se tako sa trenutnim rekorderom Ivanom Tonijem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike