Crno-beli se poigrali sa strpljenjem trenera Stanojevića, pa naterali Gruzijce da tri puta vade loptu iz mreže

05.02.2022

13:36

0

Autor: 24sedam

Partizan gubio, pa došao do preokreta

Crno-beli se poigrali sa strpljenjem trenera Stanojevića, pa naterali Gruzijce da tri puta vade loptu iz mreže
BASAR-FKP-29-01-2022-I-2588-01 - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana završili su pripreme u Turskoj pobedom od 3:1 (2:1) nad ekipom Dinama Batumija iz Gruzije. Strelci su bili Nikola Terzić u 37, Rikardo u 45 i Marko Milovanović u 84. minutu, dok je gol za goste postigao Mamučašvili u 6. minutu.

Crno-beli su očekivano došli do pobede u duelu sa Gruzijcima, ali su baš kao i u prošlim proverama na turskoj obali dobijali potrebnu motivaciju tek posle primljenog gola.

Obeshrabruje loše postavljanje svih igrača u defanzivnoj fazi, pa tako uprkos većem posedu koji je ostvaren u svim utakmicama u Turskoj, ostao je utisak da rival iz malog broja pokušaja uvek pronađe način da bar jednom dovede ceo tim u mat poziciju.

Tako se desilo protiv Tikveša, pa kasnije i u duelima sa Bašakšehirom i moskovskim Dinamom, pa ni ova provera sa Gruzijcima nije odstupila od tog pravila.

Sve ostalo u igri Partizana bilo je na zadovoljavajućem nivou, a posebno mora da raduje trenera Stanojevića i navijače igra najmlađih Jovića, Terzića, Milovanovića i Baždara, kao i ulazak u ritam sjajnog Natha i današnjih pola sata igre Jevtovića.

Ovako se razvijala poslednja provera Partizana u Turskoj iz minuta u minut

UŽIVO BLOG:

90. minut - kraj

84. minut - Goool, Milovanović 3:1! Mladi centarfor je iskoristio grešku protivničkog štopera, oduzeo mu loptu i onda se sam spustio ka golu, da bi sa oko 15 metara pogodio mrežu ispod golmana.

79. minut - Prvi pravi kontakt sa loptom Jevtovića i odmah dobar pas od preko 20 metara prema Holenderu. Obećavao je taj napad, ali Urošević nije dobro centrirao. Odmah posle toga Jevtović je presekao kontru Dinama.

76. minut - Rezervisti su ponovo oborili ritam igre kao u prethodne tri utakmice.

72. minut - Ušli Milovanović, Baždar i Smiljanić umesto Rikarda, Jojića i Zdjelara

66. minut - Opet napad Dinama, samo preko desne strane, ponovo centaršut, tražio se neko na drugoj stativi, ali tu je bio sam Marko Živković, koji je odlučio da korner bude najbolje rešenje.

64. minut - Opasna kontra Gruzijaca po levom krilu, završilo se centaršutem u srce kaznenog gde je loše reagovao Gaprindašvili.

60. minut - Ulaze Marko Jevtović, Aleksandar Lutovac, Igor Vujačić i Filip Holender. Izašli Natho, Miletić, Jović i Terzić!

58. minut - Crno-beli i dalje u ofanzivni. Šansu je imao Terzić, ali nije baš spretno zahvatio loptu. Prilika otišla u napovratk

54. minut - Ista meta, isto odstojanje, oba tima nastavila su tamo gde su stali u prvom poluvremenu. Partizan pritiska na polovini Dinama, dok se Gruzijci bore da vežu tri pasa. Utisak je da su crno-beli fizički mnogo jača ekipa, pa bi stoga ovaj presing morao da pokaže rezultat.

49. minut - Trener Stanojević je odlučio da početnih 11 nastavi i u drugom delu igre.

46. minut - Nastavljen je meč!

poluvreme

45. minut - Goool 2:1, Rikardo! Natho opet asistent! Levom nogom iz peterca gol najboljeg strelca!

37. minut - Goool, 1:1! Proradila je veza Natha sa krilima. Ovoga puta prava lopta došla je iz sredine i upućena je poludesno postavljenom Nikoli Terziću koji sa oko desetak metara nije imao problema sa donese izjednačenje. Za svaki slučaj gađao je preko istračalog golmana, odličan izbor udarca da bi se realizovao napad od strane mladog Terzića!

33. minut - Period igre u kojem Dinamo kontroliše igre, posed im je prepušten, jer čini se da u igri Partizana nema ideje kako da se nametne ritam i da protivnik juri za njihovom loptom, umesto svega što se trenutno dešava. Radin je nesumnjivi lider ovog tima, koji je jednako važan u defanzivi, kao i u izgradnji napadačkih akcija.

27. minut - Gruzijci ostavljaju dosta prostora igračima Partizana, najčešće se mirno prima lopta u dubini njihove polovine terena, okreću se licem ka golu i komotno proigravaju saigrače vertikalnim loptama. Ništa, međutim, od toga još nije prošlo i donelo izjednačenje.

25. minut - Natho iz prve do Rikarda, visokim lob pasom izbačena je kompletna poslednja linija tima Dinama, ali sve je dobro pratio golman koji je u poslednjem trenutku sprečio najboljeg strelca crno-belih da opasnije zapreti njegovom golu. Bolja igra Partizana, ali vođstvo na strani rivala.

23. minut - Loš udarac Terzića nakon Rikardovog proigravanja.

21. minut - Ponovo Jojić, šut, ali odbrana golmana! Još jedna odlična prilika za crno-bele, ali sve se završilo kornerom i pokušajem Saničanina koji nije doneo veću opasnost.

11. minut - Jojić je bio u prilici da donese brzo izjednačenje, ali je njegov pokušaj završio preko prečke.

6. minut - Gol, 0:1 za Dinamo! Radin je centarirao, a Mamučašvili pogodio sa ivice kaznenog prostora posle lošeg izbacivanja Saničanina.

4. minut - Crno-beli naizmenično vrše pritisak, pokušavajući tako da iznenade protivnika visokim presingom pred njihovim kaznenim prostorom. Kada to ne prođe, povlače se na 30 metara od gola Gruzijaca i odatle kreću u defanzivu. Zasad se rival snalazi dobro u ovim okolnostima.

1. minut - Počelo je!

Tim Partizana izgledaće ovako: Stevanović - Živković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić, Natho, Jović - Rikardo.

Dinamo: Alavidze - Čabradze, Teidi, Azatski, Azarov - Radin,  Mamučašvili - Gaprindašvili, Zarija, Bidzinašvili - Jovino.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike