Zvezda mi je više od fudbala, tuku me emocije svaki dan! Dejan Stanković "istetoviran" za ceo život (GALERIJA)

28.01.2022

10:45

0

Autor: 24sedam

Trener crveno-belih otvorio dušu Italijanima, pričao o dečačkoj ljubavi koja traje i dan danas

Zvezda mi je više od fudbala, tuku me emocije svaki dan! Dejan Stanković "istetoviran" za ceo život (GALERIJA)
20220112mmZvezda10 - Copyright MN Press

Svaki navijač Crvene zvezde oseti potrebu da "stane mirno" kada se pomeneime Dejana Stankovića. Što zbog onoga što je radio kao igrač što zbog ovoga što sad radi kao trener.

Legenda crveno-belih, legenda srpskog, evropskog, pa i svetskog fudbala, otvorila je dušu za čuveni italijanski Tuttomercato. Pričalo se o svemu i svačemu, ali je Crvena zvezda morala biti prva i najvažnija tema.

- Vratio sam se kući i zbog toga sam i dalje uzbuđen. Ono dete koje sakupljalo lopte svojim idolima Mihajloviću, Jugoviću, Savićeviću, danas je trener njihovom klubu! Imao sam dovoljno sreće da provedem divne godine tu, one kada je Zvezda bila šampion Evrope. Još tada sam naučio šta znači braniti boje Zvezde, to je tetovaža koja ostaje na koži za ceo život.

Italijane je zanimalo i da li je Stanković planirao da trenersku karijeru počne "kod kuće".

- Iskreno, ne, posebno jer mi ideja o treniranju od početka nije bila bliska. Imao sam priliku da nosim ovu majicu kao dečak, rano sam ušao u prvi tim i postao najmlađi kapiten kluba. I i dalje je tako. Osvojio sam prvenstvo i tri kupa u Jugoslaviji, ali sam imao samo 19 godina kada sam potpisao za Lacio. Moja svakodnevna pobeda je što sam se vratio kući, što sam baš ovde gde je sve počelo - rekao je Stanković i zaključio:

- Za mene je ovo veliki izazov. Zvezda prevazilazi fudbal i preživljavam velike emocije svaki dan. Imam spektakularnu grupu momaka, sposoban i lojalan kadar. Među saradnicima su i tri Italijana Điđi Brivio, Vinćenco Saso i Federiko Panoćini, tri čoveka koje poštujem i koji se ne plaše da mi kažu kada grešim. Srećan sam trener i čovek sa osmehom. To sam ja danas!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike