Vraća se u Zvezdu! Kanga jedan od tragičara u porazu Gabona! (FOTO)

23.01.2022

19:17

0

Autor: 24sedam

Šampionat se održava u Kamerunu

Vraća se u Zvezdu! Kanga jedan od tragičara u porazu Gabona! (FOTO)
Tan2022-1-23_193028651_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Fudbalska reprezentacija Gabona eliminisana je sa ovogodišnjeg Kupa afričkih nacija. U prvoj utakmici osmine finala šampionata koje se održava u Kamerunu bolji je bio nacionalni tim Burkine Faso. Rezultat je bio 1:1 (1:0), ali je u penal seriji bolja bila Burkina Faso koja će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz okršaja Nigerije i Tunisa.

Ovo ujedno znači da će se Gelor Kanga uskoro priključiti ekipi Crvene zvezde koja se za nastavak sezone sprema u Antaliji. Naravno, ostaje da se vidi kakav je plan napravio šef stručnog štaba crveno-belih, Dejan Stanković. Odnosno, kada i kako će početi da radi.

Ali, vratimo se utakmici odigranoj u Limbeu. U 18. minutu, Burkina Faso nije iskoristila penal. Tačnije, neuspešan je bio Bertran Traore. Ipak, deset minuta kasnije, fudbaler Aston Vile se iskupio i pogodio za 1:0.

U 42. minutu, ipak nije došlo do izjednačenja. Zbog ofsajda je poništen pogodak Arona Bupendze.

Da igraju, igračima Burkine Faso bilo je lakše od 67. minut pošto je Sidni Obisa dobio drugi žuti karton. Ali nisu iskoristili tog igrača više, da sačuvaju prednost. U prvom minutu sudijske nadoknade izjednačio je Bruno Ekvele Manga.

Posle pola sata produžetaka golova nije bilo, a u penal seriji uspešnija je bila Burkina Faso. U "rsapucavanju" je bilo 7:6, a Kanga nije realizovao penal u četvrtoj seriji. Ali odmah zatim je promašio Saidu Simpore, pa se krenulo od "nule".

Podsetimo, Zvezda ima još jednog igrača na KAN. Reč je o El Fardu Benu koji će sa svojim Komorima sutra igrati protiv Kameruna.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike