Zvezdaši i Stanković gledaju ka Africi: Kanga se već plasirao u nokaut fazu, a sada i Ben

20.01.2022

19:31

0

Autor: 24sedam

Šampionat "crnog kontinenta" ove godine organizovan u Kamerunu

Zvezdaši i Stanković gledaju ka Africi: Kanga se već plasirao u nokaut fazu, a sada i Ben
20201018mmStanko06 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Gabona je već obezbedila plasman u nokaut fazu Kupa afričkih nacija, a večeras je to učinila i selekcija Komora. Tome su doprineli rezultati u grupi E u kojoj se nalaze Obala Slonovače, Ekvatorijalna Gvineja, Sijera Leone i Alžir.

Obala Slonovače je pobedila branioca titule, Alžir sa 3:1 i "zakovala" ga za dno tabele. Ekvatorijalna Gvineja je slavila protiv Sijera Leonea sa 1:0 i tako je okončana ova faza. Obala Slonovače je prva sa sedam bodova, Gvineja druga sa šest, Sijera Leone je na trećem mestu sa dva, dok su Alžirci osvojili samo jedan bod.

Zbog toga, Komori su obezbedili plasman dalje kao jedna od četiri najbolja trećelasirana tima. U tri meča osvojili su isto toliko bodova.

Ova vest je veoma važna za šefa stručnog štaba Crvene zvezde, Dejana Stankovića pošto za Gabon igra Gelor Kanga, a za Komore El Fardu Ben. Ovo znači da će Afrikanci propustiti značajan deo priprema u Antaliji. Uoči polaska, Stanković je govorio o tome.

- Nadamo se da će Kanga i Ben odigrati dosta dobro Afrički kup nacija. Kada budu završili videćemo da li će dobiti nekoliko dana odmora. Ne verujem da će izgubiti na fizičkoj snazi, ali će oni sigurno osetiti umor tokom ove polusezone. Verovatno će doći do pada u nekom trenutku, što se tiče forme.

Pričaćemo sa njima, ne želimo da pričamo o tome da ispadnu ranije, već da doguraju daleko sa svojim reprezentacijama koje oni cene i vole. Želimo im svu sreću, da stignu što dalje u ovom takmičenju, kao i da budu zdravi. Kada završe sa svojim obavezama imamo spremam program za njih - objasnio je nedavno Stanković.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike