Kanga i ekipa rastužili Rajevca! Gabon je u osmini finala, Gana strepi

14.01.2022

21:40

0

Autor: 24sedam

KAN se ove godine igra u Kamerunu

Kanga i ekipa rastužili Rajevca! Gabon je u osmini finala, Gana strepi
Tan2022-1-14_221535313_3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

Odigrana je utakmica 2. kola grupe C Kupa afričkih nacija, između Gane i Gabona. Rezultat je bio 1:1, pa je selekcija Gabona obezbedila plasman u osminu finala. Sistem je sledeći, po dve najbolje iz svake grupe i četiri najuspešnija trećeplasirana tima obezbediće plasman u osminu finala.

Posle dva kola, Maroko je prvi sa šest bodova, drugi je Gabon sa četiri, a treća Gana sa jednim. Bez bodova su Komori za koje nastupa El Fardu Ben, igrač Crvene zvezde.

Vratimo se meču Gabona i Gane koju kao selektor predvodi Milovan Rajevac. Povele su "crne zvezde" u 18. minutu, pogotkom Andrea Ajua. Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima. U 88. minutu, posle dodavanja drugog igrača prvaka Srbije Gelora Kange, gol je postigao vezista Klermona, Džim Alevina.

U trećem minutu sudijske nadoknade, Bendžamin Tete je isključen, pa je Gana meč završila sa desetoricom. Očigledno nervozan, zbog ispuštenog "celog plena" inicirao je koškanje, ali se napeta situacija ipak smirila. Na kraju je poslat u svlačionicu.

Inače, za Ganu nije igrao nekadašnji napadač Zvezde, Ričmond Boaći. Bio je na klupi.

U poslednjem kolu, Gabon će igrati sa liderom grupe, Marokom, a Gana sa Komorima. Samim tim, Rajevcu i njegovoj selekciji taj meč je biti ili ne biti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike