Anćeloti, Gvardiola, Poketino… Stanojeviću najveća trenerska imena gledaju u leđa!

22.01.2022

20:45

0

Autor: 24sedam

Srpski srtateg u društvu dva Portugalca

Anćeloti, Gvardiola, Poketino… Stanojeviću najveća trenerska imena gledaju u leđa!
stanojević - Copyright FK Partizan

Jesen kakva se u Humskoj čekala 17 godina nije mogla da prođe bez individualnih priznanja i to na evropskom nivou. Konkretno za trenera Aleksandra Stanojevića, koji se našao u društvu dva portugalska stratega s podatkom za maksimalni ponos.

Naime, temperamentni stručnjak je uz, trenera Olimpijakosa Pedra Martinsa i stratega Porta Serža Konseisaa jedini neporaženi u prvih 45 liga na rang listi UEFA!

U konkurenciji 621 kluba Partizan, Porto i Olimpijakos su u ovom trenutku jedini lideri domaćih prvenstava bez poraza. Stručnjaci kao što su Karlo Anćeloti (Real Madrid), Pep Gvardiola (Mančester siti), Maurisio Poketino (PSŽ), pa i Julijan Nagelsman (Bajern) gledaju u leđa odabranom triju, koji baš dugo nije osetio gorčinu poraza u borbi za prvenstvene bodove.

Stanojević u Superligi Srbije nije poražen već 21 utakmicu. Poslednji put „valjak“ je izgubio od lučanske Mladosti (1:0) 18. maja 2021. godine.

Najduži niz bez poraza ima nekadašnji portugalski reprezentativac Seržo Konseisao. Porto je pod njegovim vođstvom poslednji put izgubio 30. oktobra 2020. godine od Pakoš Fereira (3:2) a od tada je odigrao 46 mečeva u kojima je osvojio najmanje jedan bod.

Pedro Martins deluje prilično ubedljivo u grčkom šampionatu. Olimpijakos sigurnim korakom gazi ka još jednom šampionskoj kruni, a bez poraza u elitnom rangu grčkog fudbala je od 18. aprila 2021. godine (PAOK – 2:0), tj. 24 utakmice.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike