Ključeve Moratinog potpisa za Barselonu drži Mauro Ikardi!

02.01.2022

17:18

0

Autor: 24sedam

Jedna od zanimljivijih januarskih transfer saga

Ključeve Moratinog potpisa za Barselonu drži Mauro Ikardi!
Mauro Ikardi - Copyright Profimedia/Christophe Saidi/SIPA

Jedna od zanimljivijih transfer saga ovog januara mogla bi da se odigra na realciji Pariz – Torino - Barselona, a u glavnim ulogama su Mauro Ikardi i Alvaro Morata.

Nije tajna da Juventus ove zime traži pojačanje u najisturenijem delu tima i da nema nameru da na leto aktivira otkupnu klauzulu iz ugovora španskog reprezentativca sa madridskim Atletikom. Takođe, poznato je bi na „Nou Kampu“ vrlo rado u dresu katalonskog giganta videli argentinskog centarfora, koji je na izlaznim vratima PSŽ.

Najjednostavnije rečeno, ključeve ove trampe drže čelnici „stare dame“. Ukoliko Juventus uspešno završi pregovore sa PSŽ i Ikardijem, Morati bi se širom otvorila vrata Barselone, koja će, u suprotnom morati da čeka leto kako bi završila posao sa napadačem „jorgandžija“, čiji strateg Dijego Simeone, prema navodima iz Španije, na njega ne računa i neće mu praviti probleme oko promene sredine.

Ono što finansijski posrnulom katalonskom gigantu olakšava ceo posao jeste Moratina želja da se preseli na „Nou Kamp“, s obzirom da je Španac od čelnika Juventusa već tražio odrešene ruke za prelazak na „Nou Kamp“. Ipak, torinski klub ne želi da se odrekne centarfora ukoliko mu u januaru ne pronađe adekvatnu zamenu, u liku Maura Ikardija, koji je na radaru Juventusa još iz vremena kada je nosio dres Intera.

Zanimljivo, ukoliko Morata u nekom trenutku zaduži opremu Barselone, postaće tek treći igrač u istoriji koji je nosio dresove tri španska velikana – Reala, Atletika i Barse, posle Bernda Šustera i Migela Solera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike