Kakav maler AlVARa Morate protiv Barselone: Tri puta VAR poništavao gol Juventusa (foto)

28.10.2020

22:02 >> 22:32

0

Neverovatne ofsajd situacije španskog fudbalera upropastile šanse stare dame da izbegnu poraz od Barselone

Kakav maler AlVARa Morate protiv Barselone: Tri puta VAR poništavao gol Juventusa (foto)
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

U derbiju 2. kola Lige šampiona u Torinu, fudbaleri Barselone slavili su pobedu 0:2 nad Juventusom. Golove za goste postigli su Osman Dembele u 14. i Leo Mesi u 90. minutu iz penala. Ipak, zvezda večeri bio je Alvaro Morata!

Kakva je to bila baksuzna noć za španskog golgetera. Iz fudbalskih arhiva moguće je izvući samo još jedno iskustvo slično Moratinom i to prošle godine u decembru, kada su čuvenom Mariju Gomezu u nemačkoj “cvajti” tri puta poništili golove za Štugart na meču sa Sandhauzenom.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Istorija se ponovila u Torinu! Holandski arbitar Deni Makeli u tri navrata je dobio asistenciju kolega iz VAR sobe i u svakom od slučaja u 15, 30. i 55. minutu procenjeno je “povlačenjem lenjira” da se za pola pete Morata nalazi u ofsajdu.

Printscreen

Da je bilo po starom, Barselona bi tri puta polazila sa centra zbog Španca, jer su se odluke VAR čekale na polovini terena, uz osećaj većine aktera da ničeg spornog nije bilo kod Juventusovih pogodaka. Kod trećeg poništavanja gola, čak je i samom Holanđaninu zaigrao kiseo osmeh na licu, zbog neprijatnosti koju će morati da saopšti igračima domaćeg tima i osećaj ga nije prevario.

Mančester junajted se dugo mučio protiv Red Bula, ali su posle Grinvudovog gola u 21. minutu, tokom drugog poluvremena naneli pravu katastrofu Nemcima nateravši ih da još četiri puta vade loptu iz svoje mreže (5:0).

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Nemanja Matić je proveo 63. minuta na terenu, a posle je njegovo mesto preuzeo Mektomini. Lacio je osvojio bod u Brižu odigravši (1:1), a svih 90. minuta odigrao je Sergej Milinković-Savić posle povrede kuka.

Tanjug/AP Photo/ Olivier Matthys

Borusija se u Dortmundu pokazala kao bolja od Zenita (1:0), kao i Sevilja protiv Rena (1:0), dok je najviše uzbuđenja viđeno u Budimpešti gde su Ferencvaroš i kijevski Dinamo podelili bodove (2:2) posle vođstva gostiju 0:2 u prvom poluvremenu.

REZULTATI:

Klub Briž-Lacio 1:1
Dortmund-Zenit 2:0
Ferencvaroš-Dinamo Kijev 2:2
Juventus-Barselona 0:2
Mančester junajted-Lajpcig 5:0
Sevilja-Ren 1:0

TABELE:

GRUPA E: Čelsi 4, Sevilja 4, Krasnodar 1, Ren 1
GRUPA F: Lacio 4, Klub Briž 4, Dortmund 3, Zenit 0
Grupa G: Barselona 6, Juventus 3, Dinamo Kijev 1, Ferencvaroš 1
Grupa H: Mančester junajted 6, PSŽ 3, Lajpcig 3, Bašakšehir 0

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike