Kokain ozbiljno napada Premijer ligu! Policija u strahu od povratka huliganskog nasilja iz '80-ih!

29.12.2021

15:49

0

Istraživanje otkrilo da je ova opasna droga sveprisutna na stadionima

Kokain ozbiljno napada Premijer ligu! Policija u strahu od povratka huliganskog nasilja iz '80-ih!
profimedia-0621588050 - Copyright Profimedia

Engleski fudbalski huligani su stalno na kokainu i to je glavni uzrok porasta nasilja na stadionima, otkrilo je istraživanje Sana.

Prema navodima ovog dnevnika, bukvalno svaki ispitani stadion imao je tragove ove teške droge, koja je glavni krivac za sramne scene nasilja tokom finala Eura 2020.

Stadion Totenhema, Emirejts, Etihad i Stamford bridž – svi su imali tragove kokaina u toaletima, dok je jedan navijač tvrdio da uopšte nije neobično da navijači ovu drogu uzimaju na svojim sedištima.

Policija je sada u strahu od povratka talasa huliganskog nasilja na stadionima, koji je '80-ih godina prošlog veka paralisao Englesku.

Glavni britanski fudbalski policajac Mark Roberts upozorio je da navijači više nego ikad koriste kokain i tako stvaraju "opasnu mešavinu" nasilja.

- Sve više je nasilnih ispada, a kokain je jedan od onih faktora koji uz alkohol pogoršavaju situaciju i čine ljude nasilnijim.

Reporteri Sana su pronalazili tragove linija na vrhovima držača za toaletne papire na stadionima Totenhema i Čelsija, dok je jednom njihovom izveštaču ponuđen "čarli" ispred stadiona Brajtona.

Na Etihadu, domu šampiona Mančester sitija, pronađene su prazne kesice kokaina na podovima kabina. Tragovi kokaina pronađeni su i na Arsenalovom Emirejtsu.

Ovo otkriće dolazi mesec dana nakon što je Fudbalski savez Engleske otkrio da je upravo kokain bio katalizator za pokušaj hiljade navijača bez karata da navale na kapije Vemblija za finale Evropskog prvenstva, Engleska – Italija.

Navijači su tada otvoreno šmrkali kokain, a mnogo njih je otkrilo da su bili drogirani i pijani i po 15 sati.

Bez obzira na pozive za strožije kazne, ovaj problem neće biti tako lako rešiv, jer je kokainska kultura, na kraju krajeva, društveni problem, koji nije vezan samo za fudbal.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike