Srbin sa trojicom Grka uhapšen u neredima Paokovih navijača u Solunu

30.11.2021

12:41

0

U huliganskim neredima Grci pronašli četvrocu izgrednika

Srbin sa trojicom Grka uhapšen u neredima Paokovih navijača u Solunu
paok - Copyright Printscreen/YouTube

U neredima koji su nastali tokom utakmice grčkog fudbalskog prvvenstva u Solunu između ekipa PAOK i Aris policija je indetifikovala i uhapsila četvoricu izgrednika, među kojima je i jedan srpski državljanin.

Policija je uhapsila četvoricu navijača PAOK na stadionu Tumba, oni su predati tužiocu i biće krivično gonjeni. To su trojica Grka i jedan Srbin, starosti između 21 i 40 godina. Privedeni se terete za narušavanje mira, nasilje nad policijskim službenicima, pokušaj nanošenja povreda drugim licima, oštećenje tuže imovine, nasilje na sportskim borilištima i korišćenje oružja i baklji.

Incidenti su nastali u nedelju uveče, u završnici solunskog gradskog derbija na kojem je PAOK bio domaćin. Kako su crno-beli gubili meč nekoliko minuta pre kraja nezadovoljni "paokovci" su upali na teren i prekinuli duel, a sudija je povukao ekipe sa terena u svlačionice. Utakmica je nastavljena sa 42 minuta zakašnjenja, tokom kojeg je trajalo divljanje huligana na terenu. Zabeleženi su brojni napadi na policiju, bacani su razni predmeti i baklje ...

Poznato je da navijači PAOK i Partizana gaje bratske odnose već decenijama unazad.

Nakon poraza, nezadovoljnim navijačima se preko medija obratio najbolji fudbaler PAOK Andrija Živković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike