Leto iz snova za Aleksandra Dragovića: Na „Marakani“ ostvario dečaki san, sad juri istoriju u dresu Austrije

21.06.2021

17:14 >> 17:17

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni defanzivac protiv Ukrajine došao do značajnog ostvarenja

Leto iz snova za Aleksandra Dragovića: Na „Marakani“ ostvario dečaki san, sad juri istoriju u dresu Austrije
Copyright Profimedia

Leto je počelo kao u najlepšim snovima Aleksandra Dragovića. Austrijanac srpskih korena nedavno je ostvario dečački san potpisivanjem ugovora sa Crvenom zvezdom, da bi u ponedeljak došao do značajnog ostvarenja u dresu sa državnim grbom.

Iskusni defanzivac je u poslednjem meču grupne faze na EURO, protiv Ukrajine, zabeležio 93. nastup za reprezentaciju Austrije, popevši se tako na treće mesto liste na kojoj se nalaze austrijski fudbaleri za najviše nastupa u nacionalnoj selekciji.

Ono što novog štopera srpskog prvaka posebno može da raduje jeste činjenica da je sasvim realno da u narednih nekoliko godina uđe u istoriju tamnošnjeg fudbala, jer su trenutno ispred njega dve legende iz 90-ih godina prošlog veka: legendarni napadač Toni Polster sa 96 mečeva i čuvena ’desetka’ Andreas Hercog sa 103 utakmice.

Podsetimo, Dragović je za reprezentaciju Austrije debitovao u kvalifikacionom meču protiv Srbije na Marakani 6. juna 2009. godine kada su „orlovi“ slavili 1:0 u bitnom meču za odlazak na SP u Južnoj Africi.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike