Austriju minimalac protiv Ukrajine odveo u nokaut fazu EP

21.06.2021

17:56 >> 18:48

0

Autor: Adam Štulić

Holanđani ubedljivi protiv Severne Makedonije

Austriju minimalac protiv Ukrajine odveo u nokaut fazu EP
Copyright Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Italiji i Velsu su se u nokaut fazi prvenstva Evrope pridružili Holandija i Austrija. Dok su Holanđani na zatvaranju grupne faze samo odradili posao protiv Severne Mekedonije, Dragović, Arnautović i drugovi su protiv Ukrajine igrali direktan duel za mesto u osmini finala EURO.

Slavili su Austrijanci na kraju rutinski – 1:0. Od starta meča bili su konkretniji rival u odnosu na izabranike Andreja Ševčenka, kojima su najviše pretili iz prekida.

Tako su je Austrija i došla do gola vrednog proslaka u drugu fazu šampionata.

Igrao se 21. minut kada je Alaba izveo korner sa leve strane, a Baumgartner se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala i sa sedam, osam metara smestio loptu u mrežu Ukrajine.

Ševčenkovi puleni za 90 i kusur minuta nisu pokazali ništa što bi ih svrstalo u ozbiljnijeg kandidata za plasman u osminu finala EP. U prvom poluvremenu gotovo da nisu šutnuli ka golu Austrije, dok su u nastavku meča tek na momente pokazali želju da dođu, barem, do izjednačenja.

Holanđani su u Amsterdamu, na oproštaju Gorana Pandeva od dresa Severne Makedonije, bili ubedljivi, ne dozvolivši rivalu ni promil šanse da mogu do velikog iznenađenja – 3:0.

Iako su još pre ovog meča overili plasman u drugu fazu, Vajnaldum i drugovi su overili prvo mesto pre nego što je istekao sat igre. Domaćina je u vođstvo doveo Depaj u 24. minutu, da bi novi fudbaler PSŽ u 51. i 58. minutu završio posao.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike