Hrvatska ulaže 26 miliona evra u novi gaming i esports kompleks

31.05.2024

00:44

0

Za ovaj kompleks je planirano nekoliko zgrada i objekata, uključujući esports arenu sa kapacitetom od 4000 mesta

Hrvatska ulaže 26 miliona evra u novi gaming i esports kompleks
Ilustracija - Copyright Profimedia

Fond za pravednu tranziciju je uložio 26 miliona evra u novi projekat gaming i esports kampusa u Novskoj u Hrvatskoj. Za ovaj kompleks je planirano nekoliko zgrada i objekata, uključujući esports arenu sa kapacitetom od 4000 mesta, smeštaj za posetioce, edukativnu učionicu i najveći namenski esports prostor u Hrvatskoj, piše "Rur.rs".

Ovaj gaming kampus je kulminacija nekoliko manjih projekata fokusiranih na gaming u Novskoj, gradu sa nešto više od 10.000 stanovnika. Novska se nalazi oko 100 kilometara jugoistočno od Zagreba. Od 2018. godine pokrenute su različite inicijative kako bi Novska postala centar hrvatske industrije razvoja igara.

Iako se za sada ne zna mnogo o ovom projektu, napredak je očigledan – kreatori kampusa su prvo spomenuli da će esports arena u kompleksu imati oko 2.500 sedišta, što je broj koji je od tada porastao na 4.000 u najnovijim najavama. Arena će biti u potpunosti biti prilagođena za održavanje esports mečeva i turnira, kao i konferencija i drugih tematskih događaja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike