Britanac ostvario san svakog zaljubljenika u FM! Dao otkaz, pa počeo da zarađuje ozbiljnu lovu igrajući Fudbal menadžer!

16.11.2023

19:10

0

Autor: A. Š.

Tom Kelsi (26) ima preko 100.000 pretpltnika na Jutjub kanalu preko kojeg strimuje igranje popularne igrice

Britanac ostvario san svakog zaljubljenika u FM! Dao otkaz, pa počeo da zarađuje ozbiljnu lovu igrajući Fudbal menadžer!
Copyright Printscreen

Mali je broj klinaca koji su zaljubljenici u sport, a koji u nekom trenutku nisu bili ozbiljno navučeni na popularnu video igru Fudbal menadžer. Simulacija vođenja jednog kluba spada među najpopularnije video igre, a veliki broj onih koji je igraju mašta o tome da mu to bude i profesija.

Upravo takav san je ostvario Britanac Tom Kelsi (26), koji je prošle godine dao otkaz na svom poslu i za kratko vreme igrajući FM počeo da zarađuje duplo više od plate koju je primao.

Momak iz Linkolna radio je u lokalnom Sudu i zarađivao je oko 2000 evra mesečno. Fudbal menadžer je počeo da igra 2017. godine i s vremenom je počeo da razmišlja u pravu zarađivanja od igranja video igre.

Zbog toga je otvorio Jutjub kanal, ali zbog obaveza na poslu nije u potpunosti mogao da se posveti strimovanju na način na koji je želeo. Iz tog razloga je leta 2022. godine odlučio na radikalan potez i svu pažnju je usmerio na razvijanje svog kanala.

Danas, Tom strimuje 40 sati nedeljno igranje FM, a njegov kanal ima više od 120.000 pretplatnika, što mu donosi duplo veću zaradu od one koju je imao radeći kao službenik u Sudu.

- Kada sam počeo, niko ko je strimovao Fudbal mendžer nije imao više od 100.000 pretplatnika. Nikada nisam mislio da će se to dogoditi, bilo je ludo – kazao je Tom Kelsi, dodavši da popularnu simulaciju ne igra van vremena za strimovanje zbog toga što mu oduzima preko potrebno slobodno vreme.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike