Kraj kletve! Heroic osvojio do svoj prvi trofej u 2023, pobedio na BLAST Premier Spring Finals!

13.06.2023

15:53

0

Tim je solidno igrao, ali trofeji izmicali...

Kraj kletve! Heroic osvojio do svoj prvi trofej u 2023, pobedio na BLAST Premier Spring Finals!
Tim Heroic - Copyright RuR/Twitter/HeroicGG

Heroic je 11. juna upisao svoju prvu veliku pobedu u 2023. godini, savladavši Team Vitality u velikoj završnici BLAST Premier Spring Finala!

Heroic je tokom 2022. godine i u prvoj polovini 2023. ostvario solidne rezultate na najprestižnijim CS:GO turnirima i Majorima, ali nikako nije mogao da izgura svoj momentum do kraja i dođe do titule, piše RuR.

Norveško-danska ekipa je osvojila srebro na IEM Katowice i IEM Rio, dok je na Paris Majoru i IEM Dallasu ostvarila top 4 plasman.

Međutim, u završnici BLAST Premier Spring Finala uspeli su da se revanširaju svojim rivalima iz velikog finala na IEM Rio 2023. Heroic je slavio sa rezultatom 2-1, osvojivši novčanu nagradu od 200.000 dolara i plasman za BLAST Premier World Final, koji će se održati u Abu Dabiju u decembru.

- Dugo smo čekali na ovaj trenutak. Znali smo da ćemo uspeti da dođemo do titule - rekao je Martin "stavn" Lund nakon finalnog meča.

- Više puta smo igrali protiv Vitalitija, tako da smo znali šta treba da uradimo kako bismo pobedili. Individualni performans svih igrača u ekipi je bio na najvišem nivou tokom finala - dodao je MVP čitavog turnira, Jakob "jabbi" Njagard.

Po završetku BLAST Premier Spring sezone ulazimo u godišnju pauzu na profesionalnoj CS:GO sceni. Timovi se vraćaju u akciju 11. jula sa BLAST Premier Fall, dok IEM Cologne počinje 25. jula.

Mnogi timovi će tokom pauze sigurno uvesti izmene u svoje sastave, a možda ćemo saznati i nešto više o Counter-Strike 2, koji bi trebalo da izađe do kraja leta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RuR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike