League of Legends Worlds 2022: Ekipe su spremne za grupnu fazu!

05.10.2022

20:22

0

Sledi turneja po Sjedinjenim Američkim Državama

League of Legends Worlds 2022: Ekipe su spremne za grupnu fazu!
Worlds - Copyright Rur/Riot Games

Jedan od najvećih i najprestižnijih međunarodnih esports turnira je uveliko u toku.

Sinoć se završila Play-In faza League of Legends Worlds 2022 šampionata, odakle su se Evil Geniuses i Royal Never Give Up plasirali u grupnu fazu, koja počinje 7. oktobra.

Turnir će se nastaviti u SAD-u sa grupnom fazom, koja će se odigrati od 7. do 16. oktobra u Madison Square Garden-u u Njujorku. MSG će takođe biti domaćin četvrtfinala, od 20. do 23. oktobra.

Polufinale League of Legends Worlds 2022 šampionata će se održati u Atlanti, Džordžiji, u State Farm Areni, od 29. do 30. oktobra, a veliko finale 5. novembra u Chase Stadionu u San Francisku, Kaliforniji.

Format će biti sličan prošlogodišnjem - od 24 ekipa učesnica, polovina će se plasirati direktno u grupnu fazu, dok će ostatak timova prvo morati da prođe kroz Play-In. Šampion turnira će osvojiti prestižni Worlds trofej, kao i novčanu nagradu od 489.500 dolara od ukupnog nagradnog fonda od 2.225.000 dolara.

Preostalih 16 ekipa je podeljeno u četiri grupe. Po dva najbolja tima iz svake grupe će se plasirati u nokaut fazu (četvrtfinale), dok će preostali timovi biti eliminisani. Svi mečevi će se igrati u BO1 formatu.

Grupna faza će trajati od 7. do 16. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike