Engleski fudbalski klub Šefild Venzdej osnovao svoju esports diviziju!

26.09.2022

17:21

0

Fokus se stavlja na FIFA 23 Global Series i Virtual Pro League

Engleski fudbalski klub Šefild Venzdej osnovao svoju esports diviziju!
profimedia-0723884724 - Copyright Profimedia

Fudbalski klub Šefild Venzdej danas je zvanično predstavio svoju esports diviziju, Sheffield Wednesday Esports (SWFC Esports), koja će se fokusirati isključivo na FIFA 23 Global Series and the Virtual Pro League.

Uz osnivanje SWFC Esportsa, klub je zaposlio Roberta Hodena kao izvršnog direktora divizije. Hoden je ranije radio kao project menadžer za Roteram junajted, još jedan fudbalski klub iz Engleske.

 

 

SWFC Esports trenutno vodi samo FIFA ekipu. Divizija će se fokusirati na FIFA Global Series, koja se tradicionalno igra 1v1, i Virtual Pro League koja se igra 11v11.

Šefild Venzdej je jedan od mnogih klubova koji su u poslednjih nekoliko godina stupili na scenu esporta, kao što su Herediano eSports, Boka juniors, River Plejt, Korintijansi, Koritiba, Internasional, Monako, PSŽ, i mnogi, mnogi drugi.

Šefild Venzdej je jedan od najstarijih profesionalnih fudbalskih klubova u svetu i treći u Engleskoj. Klub je osnovan 1867. kao Venzdej (engl. The Wednesday), a od 1929. nosi ime Šefild Venzdej. Svoje domaće utakmice od 1899. igra na stadionu Hilsboro u severozapadnom predgrađu Oulerton, koji ima kapacitet od 39.732 sedećih mesta.

Trenutno se takmiči u Čempionšipu, drugom rangu takmičenja, nakon što se u sezoni 2011/12. kao drugoplasirani u Prvoj fudbalskoj ligi (3. liga) plasirao u viši rang.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike