Bivši League of Legends Worlds šampion priznao da je trgovao narkoticima

24.06.2022

11:05

0

Toyz je dodao da je bio pod ogromnim pritiskom otkako je završio svoj program odvikavanja

Bivši League of Legends Worlds šampion priznao da je trgovao narkoticima
league-of-legends-worlds-sampion-narkotici - Copyright Foto: Riot Games

Bivši League of Legends Worlds šampion Lau ”Toyz” Vai Kin je na tajvanskom sudu navodno priznao da je bio umešan u trgovinu narkotika.

Kako prenosi Taiwan’s Central News Agency, bivši League of Legends profesionalac je optužen za trgovinu narkotika preko internata, i da je 16. juna priznao krivicu na okružnom sudu u Taičangu.

Toyz je dodao da je bio pod ogromnim pritiskom otkako je završio svoj program odvikavanja, i da je apelovao na mlade da se klone svih vrsta narkotika. Njegov advokat je dodao da zbog učestalih putovanja Toyz nije bio svestan zakona u Tajvanu.

Toyz je 2019. godine optužen da je trgovao marihuanom. Bivši Worlds šampion je potom 2021. godine uhapšen kada je policija posle pretrage pronašla drogu u njegovom stanu. Marihuana je u Tajvanu klasifikovana kao narkotik klase II.

Toyz-a i 7 njegovih saučesnika su na kraju uhvatili policajci u civilu koji su se predstavili kao potencijalni kupci. Trenutno nam nije poznato kako će izgledati presuda posle njegovog priznanja.

Toyz je 2012. godine osvojio League of Legends Worlds Šampionat u Los Anđelesu sa ekipom Taipei Assassins. Penzionisao se godinu dana kasnije, ali je nastupao na Worlds Šampionatu 2013. godine kao trener Fnatic-a. Od 2017. do 2019. godine je nastupao kao trener ekipe G-Rex.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike