Marjanović odličan, Dalas na kolenima (VIDEO)

31.05.2021

05:46 >> 07:14

0

Autor: Milan Nastić

Klub iz Teksasa izgubio od LA Klipersa sa 106:81

Marjanović odličan, Dalas na kolenima (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez)

Košarkaši LA Klipersa vratili su se u igru za plasman u polufinalne plej-of serije u NBA.

Tim iz Los Anđelesa je posle dva poraza na svom terenu od Dalasa, uspeo da im se osveti i u Teksasu ostvari oba trijumfa nad Mavreksima.

Klipersi si su jutros ubedljivo slavili protiv Dalasa sa 106:81, i tako izjednačili na 2:2, i serija se ponovo seli u Los Anđeles.

Treba istaći da je prve minute u plej-of mečevima imao i košarkaš Mavriksa Boban Marajanović koji je za 15 minuta u porazu svog tima postigao 12 poena, uz šest skokova, što mu je jedan od najboljih mečeva u poslednje vreme.

Ipak, srpski košarkaš je najveću minutažu dobio u poslednjoj četvrtini kada su gosti već vodili ubedljivo i pobednik odlučen.

Pročitajte još

Što se tiče samog meča, Klipersi su su od prvog minuta krenuli fajterski, i već posle prve četvrtine napravili razliku, koju su tokom meča povećevali i na kraju zasluženo su ostvarili i drugi trijumf na gostovanju.

Svoje veče nije imao ni najbolji igrač Dalasa Luka Dončić, koji je imao probleme sa vratom, pa u stručnom štabu nisu hteli previše da rizikuju sa Slovencem.

On je meč završio sa 19 koševa, uz šest skokova i isto toliko asistencija.

Najbolji pojedinac i najzaslužniji za trijumf kluba iz Los Anđelesa bio je Kavaj Lenard koji je utakmicu završio sa završio sa 29 poena i 10 skokova za nešto manje od 33 minuta na parketu. Promašio je samo četiri šuta (11/15).

U drugom meču Bruklin je ubedljivo savladao Boston sa 141.126 i tako im je potrebna još jedna pobeda se se plasiraju u polufinale Istočne konferencije.

 

U redovima Netsa, trio fantastiko, Kajrl Irving, Kevin Durent i Džejms Harden ubacili su čak 104 od 141 poena, što dovoljno govori o njihovoj dominaciji u duelu sa Bostonom.

Jedina svetla tačka u poraženom timu bio je Tatum sa 40 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike