Bjelica se naljutio: Treniram kao konj, kome ja da se dokazujem?!

19.02.2021

10:33 >> 10:35

0

Autor: D. B.

Košarkaš Sakramenta ne haje za priče da napušta Sakramento

Bjelica se naljutio: Treniram kao konj, kome ja da se dokazujem?!
Copyright Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Sakramento je u problemu. To je definitivno tačno. U seriji su od pet uzastopnih poraza, u trenutku kada povrede počinju da im desetkuju sastav i u situaciji kada im neki od aduta igraju ispod svakog standarda.

U takvoj situaciju, posle 14 uzastopnih mečeve koje je propustio, Nemanja Bjelica ponovo dobija priliku da se pokaže šta zna. U porazu od Majamija posle dugo vremena ponovo je bio starter, a meč je završio i kao najefikasniji igrač tima iz Kalifornije.

Očigledno je da nam fale igrači. Ali, to nije nikakvo opravdanje. Kada ne ubacuješ šuteve tokom meča, moraš da radiš druge stvari. Mi to nismo radili protiv Majamija, a to je tim koji je prošle godine igrao finale NBA lige i koji je pre duela sa nama imao šansu da pobedi Golden Stejt – objasnio je Bjelica.

Srpski reprezentativac je jasan energija sa kojom su “kingsi” igrali protiv tima sa Floride je bila loša. I sebe ne izuzima iz jednačine neuspeha. Nezadovoljan je načinom na koji je šutirao na utakmici.

Promašio sam neke otvorene šuteve, pa sam to onda pokušao da nadoknadim nekim teškim i nerezonskim. Ne tražim bilo kakvo opravdanje, ali teško je kada nemaš kontinuitet. Ono što sam promašio je do mene. Jednostavno, moram da igram bolje. Sada nam sledi serija teških gostovanja i tu nema mnogo filozofije. Svi moramo da radimo bolje naš posao. Nadam se da ćemo imati i manje povređenih igrača i da će svi da prihvate svoje pojedinačne obaveze u igri – objasnio je Bjelica.

Novinare u SAD je interesovalo i kako je Bjelica ostao u formi i pored duge pauze kada odlukom trenera Luka Voltona nije bio u timu.

Trenirao sam kao konj. To svako mora da radi kada ispadne iz rotacije. Kada ti se to dogodi moraš da uradiš sve što je do tebe. Znam da moram bolje. Ponekada želim da uradim previše stvari u istom momentu, pa ne uradim ništa. Trudim se da pomognem timu da dođe do pobeda, a da bih to uradio moram da radim prave stvari.

Nemanjino ime se i dalje često spominje u brojim glasinama oko trejdova. Poslednji tim koji je navodno zainteresovan za usluge srpskog reprezentativca je upravo Majami protiv koga je imao zapaženu rolu. Ipak, Bjelica ne haje za priče o prelasku u drugi tim i ne smatra da sada dokazuje nekom novom poslodavcu da za njega ima mesta u NBA.

Pročitajte još

Ne moram ja nikome ništa da dokazujem. Ne znam ništa o bilo kakvom trejdu, ali to je u NBA normalno i to je deo života igrača. A ta priča da neko ne zna šta mogu? Šta da radim. Dugo sam u NBA i ko me nije do sada upoznao, šta da mu radim! Teško je nositi se sa svim stvarima koje se dešavaju. Nema navijača, ali tako je u svim sportovima širom sveta. Najvažnije je da budeš spreman i to nam je što nam je. Naravno, sve je bolje kada pobeđuješ – objasnio je Bjelica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike