Bivši selektor Srbije na novom zadatku

17.06.2021

17:03 >> 17:09

0

Radovan Ćurčić preuzeo posao sportskog direktora

Bivši selektor Srbije na novom zadatku
Copyright Radovan Ćurčić/MN Press

Bivši selektor “A” i mlade reprezentacije Srbije, bivši trener Javora Radovan Ćurčić preuzeo je dužnost sportskog direktora ivanjičkog prvoligaša.

Javor Matis i ovim potezom nastavlja da stvara temelj za razvoj kluba u budućnosti, u kojoj sebe vidi kao redovnog učesnika elitnog ranga srpskog fudbala.

Pre Radovana Ćurčića na funkciju šefa stručnog štaba došla je još jedna igračka legenda Javora – Milovan Milović. On je nasledio na toj poziciji Igora Bondžulića sa kojim se ekipa preselila iz Superlige u niži rang takmičenja.

Radovan Ćurčić je bio centarfor Javora i njegov dugogodišnji kapiten. Nakon prestanka sa aktivnim igranjem preuzeo je dužnost trenera prve ekipe, a jedno kratko vreme je vodio i čačanski Borac. U drugom mandatu sa Ivanjičanima napravio je istorijski uspeh 2009. godine, osvojivši četvrto mesto.

Za vreme mandata selektora Radomira Antića, u proleće 2010. godine dobio je priliku da vodi selekciju Superlige na prijateljskoj utakmici protiv najboljeg tima Japana. Tada je ubedljivom pobedom 3:0 protiv ekipe koja se pripremala za Mundijal u Južnoj Africi skrenuo pažnju na sebe, pa su u FSS odlučili da mu nekoliko godina kasnije, ukažu poverenje prvo kao privremenom selektoru, a posle i kao strategu mlade reprezentacije Srbije. Sa mladima je došao do plasmana na EP 2015. u Češkoj, ali ih nije odveo na takmičenje, jer je već preuzeo ulogu “vatrogasca” u A timu posle otkaza Dika Advokata.

Vodio je još Muatong junajted na Tajlandu i bio je asistent Savi Miloševiću u Partizanu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike