Mario Đurovski stopama oca Milka i strica Boška: Počinje trenerska avantura (video)

19.10.2020

11:26 >> 11:27

0

Bivši igrač Bežanije od ponedeljka i zvanično na čelu tajlandskog fudbalskog giganta

Mario Đurovski stopama oca Milka i strica Boška: Počinje trenerska avantura (video)
Copyright Twitter/MuangthongUtd/kombo

Nekadašnji fudbaler Bežanije i pravi fudbalski bog na dalekom Tajlandu, Mario Đurovski, od danas započinje svoj trenerski put. Uprava Muangtong junajteda objavila je informaciju o postavljenju mladog stručnjaka iz Beograda, koji je po završetku igračke karijere upisao školovanje za PRO licencu i ostao da živi na relaciji Srbija – Tajland.

Đurovski će imati težak zadatak jer je tim već u velikom zaostatku za vodećim ekipama u prvenstvu, pa su nakon 8. kola bliži borbi za opstanak nego razmišljanju o trci za titulu. Zato je ceh platio brazilski stručnjak Aleksandro Gama, koji je sakupio svega deset bodova tako da se nekadašnji šampion nalazi na 13 bodova manjka u odnosu na prvoplasiranog Patum junajteda.

Muangtong junajted su dosad vodili Slaviša Jokanović i Radovan Ćurčić, a najveći trag kao igrač ostavio je upravo Đurovski. Ostao je zapamćen po titulama, ali i slavlju posle jednog gola, kada je skinuo šorc i ostao samo u gaćama. To se desilo baš u Jokanovićevom trenerskom mandatu.

Takođe, patentirao je i dotad neviđeno izvođenje slobodnog udarca, pad na travnjak i dodavanje glavom do saigrača zaduženog za tu vrstu prekida.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike