Piksi vodi "orlove" u Japan: Mečevi u junu sa "samurajima" i Jamajkom

02.04.2021

09:56 >> 10:40

0

Selekcija Srbije u vreme priprema za EP ima dogovorene prijateljske mečeve na Dalekom istoku

Piksi vodi "orlove" u Japan: Mečevi u junu sa "samurajima" i Jamajkom
Copyright MN Press

U vreme odigravanja prijateljskih utakmica pred početak Evropskog prvenstva ove godine, reprezentacija Srbije odigraće dva pripremna meča u Japanu. Obe utakmice “orlovi” će odigrati u gradu Kobeu, a prvi rival biće selekcija zemlje domaćina 7. juna i Jamajka 11. juna.

Japanci su iskoristili dobre veze sa novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem da bi dobili za rivala jednu evropsku selekciju, budući da će se od 28. maja do 15. juna naći u ciklusu od pet utakmica.

Na programu su im već kvalifikacione utakmice sa selekcijama Mjanmara 3. juna, pa 7. juna sa Tadžikistanom i 15. juna protiv Kirgistana. Na drugoj strani, Srbija će u to vreme biti bez obaveza, pa će put na Daleki istok poslužiti za uigravanje tima pred nastavak ciklusa mečeva za plasman na SP u Katar i da se popuni kasa saveza. Ovo nije prvi put da dva saveza koriste Piksija kao vezu.

Ranije su naši timovi odlazili na Kirin kup uz posredovanje današnjeg selektora, a 2010. godine pred SP u Južnoj Africi Srbija se sa igračima iz Superlige predstavila navijačima u Osaki. Na opšte iznenađenje tim predvođen tadašnjim trenerom Javora Radovanom Ćurčićem slavio je sa ubedljivih 3:0 protiv tima koji je išao na Mundijal, a golove su postigli Dragan Mrđa u 15. i 23. minutu i Nemanja Tomić u 60. minutu. Meč je zapamćen i po teškoj povredi veznog igrača Partizana Ljubomira Fejse, koji je pokidao ligamente u 70. minutu.

Pročitajte još:

Japanci će istovremeno uigravati i olimpijski tim za Tokio, pa nije isključeno da protiv “orlova” istrče u kombinovanom sastavu, budući da je duel zakazan između dve kvalifikacione utakmice.

Naša selekcija igra u septembru prijateljsku utakmicu protiv Katara, pa sledi 4. septembra duel u Beogradu protiv Luksemburga i 7. septembra gostovanje u Dablinu nacionalnom timu Irske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike