Asano i Holender zalečili Partizanove derbi rane (VIDEO)

11.04.2021

18:57 >> 19:14

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli na stadionu u Humskoj bolji od niškog Radničkog

Asano i Holender zalečili Partizanove derbi rane (VIDEO)
Copyright MN Press

Derbi je arhiviran, Partizan se vratio na pobednički kolosek. Posle neuspeha u duelu sa Crvenom zvezdu, crno-beli su uspeli brzo da se regenerišu i nastave tamo gde su stali pre duela na stadionu “Rajko Mitić” minule srede. U Humskoj, savladan je Radnički iz Niša -2:0 (1:0).

Aleksandar Stanojević našao se u malim problemima pre nego što je susret i počeo. Tokom zagrevanja mladi štoper Svetozar Marković osetio je bol u zadnjoj loži pa je strateg “valjka” morao da “tumba” postavu i pre prvog zvižduka Miloša Đorđića. Pozajmljenog fudbalera Olimpijakosa zamenio je Bojan Ostojić, dok je mesto drugug bonusa zauzeo golman Popović, zbog čega se kapiten Stojković preselio na klupu.

Ipak, to se nije previše odrazilo na igru Partizana, koji je od starta meča krenuo da preti gostima. Najpre iz prekida, a potom i iz igre. Prvi su goste ugrozili štoperi crno-belih. Posle kornera sa desne strane koje je izveo Miloš Jojić, Bojan Ostojić je u 6. minutu šutirao glavom preko gola, da bi nedugo potom Igor Vujačić pogodio stativu.

MN Press

Gosti su retko prelazili na polovinu crno-belih, a i kada su to činili defanzivci domaćina su uspevali da ih osujete u pokušaju da ugroze Popovića. S druge strane, crno-beli su nastavili da traže pukotine u poslednjoj liniji Nišlija, a uvod u gol bila je prilika Asana u 43. minutu.

Mladi Jović je ušao u kazneni prostor po levoj strani, fintom se oslobodio čuvara, prebacio loptu na drugu stativu gde je Japanac šutirao glavom, ali pravo u golmana Kojića.

I kada je delovalo da će se na odmor otići bez golova, usledio je brzi napad “valjka” po levoj strani. Lopta je, u 43. minutu, otišala u prazan prostor ka Holenderu, koji je pokušao da izbije sam pred golmana Radničkog. Čuvar mreže gostiju je istrčao na desetak metara od gola, tom prilikom se sudario sa jednim saigračem, a na odbijenu loptu natrčao je Asano i poslao je u praznu mrežu, za značajno olakašan posao svojim saigračima u nastavku meča, koji je u potpunosti pripao crno-belima.

Krenuli su domaći od starta sa vidljivom željom da što pre dođu do drugog gola, kojim bi prelomili meč u svoju korist. Ponovo su prvo zapretili posle kornera, kada je, u 50. minutu, Vujačić glavom šutirao preko gola, ali ubrzo su crno-beli rešili sve nedoumice oko konačnog ishoda meča.

Igrao se 58. minut. Akcija je pošla od Šćekića, koji se nalazio kraj desne aut linije. Crnogorski reprezentativac proigrao je Jojića, ovaj je na ivici kaznenog prostora pronašao Holendera, koji se okrenuo prema golu, izbacio čuvara i potom veoma preciznim udarcem po zemlji, sa 15 metara iskosa sa desne strane, pogodio malu mrežu Kojićevog gola.

Nisu crno-beli stali posle gola mađarskog repreznetativca. Stanojević je u razmaku od desetak minuta napravio svih pet promena, osvežio je ofanzivne linije tima, a novajlije, predvođeni Nathom i Štulićem bili su protagonisti nekoliko veoma obećavajućih situacija do kraja meča, od kojih je najbolja bila u 73. minutu. Iskusni Izraelac je osvojio loptu na tridesetak metara od gola gostiju, odigrao je dupli pas sa Jojićem i proigrao Štulića, koji je ušao u kazneni prostor, otišao malo iskosa u levu stranu i šutem po zemlji u kontra ugao pokušao da zatrese mrežu Kojića, koji je tada, kao i još nekoliko puta do poslednjeg sudijskog zvižduka bio na visini zadatka i ubedljivo je najzaslužniji što su gosti iz Humske ispraćeni sa samo dva gola u mreži.

Pročitajte još

PARTIZAN – RADNIČKI NIŠ 2:0 (1:0)

PARTIZAN: Popović, Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević, Šćekić (71′ Zdjelar), Jojić, Asano (63′ Stevanović), Suma (63′ Natho), Jović (71′ Pavlović), Holender (63′ Štulić).

RADNIČKI: Kojić, Aksentijević, Bjeličić, Ćirković, Petrović (58′ Pantelić), A. Kovačević, Đuričin (Marković), Đuričković (68′ Živković), Trifunović (11′ Gavrić), Živković, Kasalica (68′ Mitrović).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike