Za njihove klubove se priča da se nalaze u dokumentu UEFA o nameštanju, a oni tvrde: Nismo krivi! (VIDEO)

11.04.2021

13:58 >> 15:45

0

Autor: Milan Nastić

Još jedna velika afera u srpskom klupskom fudbalu

Za njihove klubove se priča da se nalaze u dokumentu UEFA o nameštanju, a oni tvrde: Nismo krivi! (VIDEO)
Copyright MN Press

Bura u srpskom klupskom fudbalu. Posle potvrde informacije da je UEFA dostavila informacije FSS o tome da postoje sumnje da su dva meča Superlige nameštena, počele su i spekulacije o kojim mečevima je reč.

Iako, u FSS ne žele da, za sada, otkriju koji timovi se nalaze pod lupom, ali deo javnosti prstom upire na tri potencijalno sumnjiva meča. Na tom “spisku” su dueli Rada i Radnika, koji su “građevinari” dobili sa 2:0, duel između Novog Pazara i Proletera, koji je završen ubedljivom pobedom domaćina sa 5:0, a spominje se i duel između kluba sa Banjice i Napretka u Kruševcu. Taj duel je završen u korist Rada sa 2:0, iako se očekivala lagana pobeda domaćina.

Kao dokaz da su neki od ovih mečeva upravo oni koji su se našli u dokumentaciji koju je UEFA dostavila FSS navodi se i pad kvota na ove mečeve, odnosno činjenica da u kladionicama na ove utakmice u određenim momentima nije moglo da se kladi.

Tim povodom, za 24sedam su govorili čelnici ovih klubova.

Direktor Rada Uroš Tošić, kategorično je demantovao da je njihova utakmica sa Radnikom pod lupom UEFA zbog nameštanja.

– Da budem iskren, nisam ni čuo za informaciju da je UEFA poslala dokumentaciju da su neke utakmice nameštene u našem prvenstvu. Nama za sada, ništa nije stiglo od Fudbalskog saveza Srbije. A, šta se tiče navedenog meča, slobodno mogu da kažem da je to najveća glupost da je Rad namestio utakmicu protiv Radnika. Takve vesti verovatno plasiraju timovi koji su nama konkurenti u borbi za opstanak i na ovaj način hoće da nas destabilizuju. To nema veze istinom. Mi poslednjih sedam godina “izginusmo” da ostanemo u ligi i onda neko plasira ovakve informacije. Slobodno mogu da se pogledaju sve naše utakmice i da se sve utvrdi. Neko želi da nas uništi ovakvim vestima, vestima koje nemaju nikakve osnove – kazao je za Tošić za 24sedam.

 

Predsednik Radnika iz Surdulice Stanislav Tončev objašnjava šta se dogodilo Radniku prilikom gostovanja na Banjici.

– Radnik u svaku utakmice ulazi sa istim ciljem, a to je da pobedi. Utakmica sa Radom je bila specifična po tome što smo bili desetkovani. Dva igrača su imala koronu, trojica su bili suspendovani , a dvojica su u tom periodu napustili klub. Bili smo lišeni čak sedmorice fudbalera na tom meču. Mi nemamo kao Partizan i Zvezda po 30 igrača, nama čim nekoliko ne igra, upadamo problem. To je jedina istina – poručio je Tončev za 24sedam i nastavio:

Pročitajte još

– Ko plasira takve informacije, svako ima neki svoj kanal i koristi ga kad mu je potreban. Dovoljno je samo neko da nešto plasira u medijima, i eto to je kao gotova stvar, a to se radi planski. Spremni smo za svaki vid saradnje i sve što Savez od nas bude tražio, mi smo na raspolaganju.

Direktor Napretka Vladimir Arsić ističe za naš portal da nema ničega spornog na njihovom duelu protiv Rada.

– Prvi put čujem da se i naša utakmica spominje da je bila nameštena. To je teška glupost, jer smo mi tim porazom sebi otežali situaciju i sad ne bismo bili 16. tabeli da smo pobedili. Čak smo i igrače kaznili zbog tog duela. Slobodno mogu da kažem da nas je Rad dobio sa 2:0, a jednom su šutnuli u okvir gola – istakao je Arsić za 24sedam.

Proleter iz Novog Sada, je 2019. godine bio u grupi klubova koji su kažnjeni zbog nameštanja. Direktor Proletera Goranom Antićem, nije želeo da govori na ovu temu.

– Nemam komentar. Stvarno ne znam o čemu se radi – kratko je rekao Antić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike