Napadači su Partizanu bili potrebni juče: Stanojević nestrpljiv oko dolaska "babarogi"

22.06.2021

10:35 >> 11:48

0

Špicevi iz inostranstva treba da stignu u Humsku svakog časa, njihova imena se još kriju

Napadači su Partizanu bili potrebni juče: Stanojević nestrpljiv oko dolaska "babarogi"
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Trener Partizana Aleksandar Stanojević nestrpljivo očekuje dolazak dvojice stranih fudbalera, koji će biti zaduženi za golove u narednoj sezoni.

Crno-beli su počeli pripreme za narednu sezonu još 14. juna, ali su se danas treninzima priključila druga grupa igrača, kojom je kompletirana takmičarska ekipa za pripreme u Sloveniji od 24. juna do 9. jula.

Strateg crno-belih ističe da Makija Banjaka i dalje vidi kao deo ekipe, uprkos neprofesionalnom postupku u finalu kupa protiv Crvene zvezde, kada je odbio da uđe u igru tokom produžetka:

24sedam/Katarina Mihajlović

Banjak i ja još nismo stigli da razgovaramo, ali pošto se ovo pitanje našeg odnosa poteže zbog slučaja koji smo imali u finalu kupa, moram reći da i imam razumevanja za njega. On je uvek profesionalan, ozbiljan u radu, daje maksimum na treningu, a to što tada nije reagovao kako je morao bio je rezultat pojačanih emocija, važnog trenutka… Ja sam želeo da ga uvedem u igru, pa sam se ipak odlučio za Ostojića i nisam pogrešio, jer je fantastično odigrao, Zvezda nam nije šansu napravila. Onda sam želeo da ga uvedem u produžetku, pri kraju meča i on je odlučio kako je odlučio, znajući da će, možda, otići iz kluba. Ako ostane, nemam problem da mu pružim šansu da se bori za svoje mesto, mada postoje ponude i sve se odvija u pravcu toga da će nas napustiti – rekao je Stanojević.

24sedam/Katarina Mihajlović

Ostanak Bibarsa Natha nije pod upitnikom, baš kao i Sejdube Sume:

Sumu i Natha vidim, takođe, kao deo ove ekipe. Nikome ne mogu da garantujem minutažu, ali šansu i da budu u rotaciji, to se ne dovodi u pitanje, jer oni su igrači pod ugovorom i zašto bih se lišavao tako kvalitetnih igrača – ističe Stanojević i naglašava:

24sedam/Katarina Mihajlović

– Dovodimo dva napadača, jednog klasičnog, drugog koji igra i po strani i po sredini. Očekujem ih svakog dana. Danas, sutra, što pre… Vidim da je direktor Vazura rekao do vikenda, pa neka bude i tako, ali, kažem vam, potrebni su nam igrači tog profila, jer želimo da pojačamo efikasnost.

Bajbek nije došao na prozivku, čime je pokazao da ni on ne računa na Partizan.

Bajbeka ne vidim kao deo ekipe. On prvo mora da objasni zašto ga nema na prozivci da bismo dalje razgovarali. Mislim da nije pokazao dovoljno toga što bi nas nateralo da mu pružimo još jednu šansu ili da pričamo o njegovoj minutaži…

24sedam/Katarina Mihajlović

Dolasci Danila Pantića i Siniše Saničanina pojačaće konkurenciju u veznom redu i na mestu štopera.

– Očekujemo da od Pantića dobijemo više nego u njegovim prethodnim mandatima kada je dolazio kao pozajmljen igrač Čelsija. Nije imao dobru sezonu u Čukaričkom i to sam mu otvoreno rekao, jer igrač kao on ne može da završi godinu sa jednim golom. Saničanin je dobro poznat igrač, leva noga, reprezentativac BiH, sa kojim dobijamo i na skoku. Ako ode Banjak, možda dovedemo još jednog štopera, mada su ti i omladinci Đorđević i Subotić koje smo uključili u rad.

24sedam/Katarina Mihajlović

Povratnici sa pozajmica neće se zadržati na Teleoptiku po povratku. To se odnosi na Pešukića, Arambašića, Matića, Gigića..

– Nije mi prijatno da prvo pričam sa novinarima, pre nego što sam sa samim igračima razgovarao o njihovim statusima. Mislim da će se teško izboriti za svoj status u ovom timu i da je za njih bolje ako bi potražili neko drugo mesto gde će igrati.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike