Menadžer Makija Banjaka za 24sedam: Smišljene provokacije Stanojevića kulminirale u finalu Kupa

26.05.2021

13:47 >> 14:21

0

Romeo Filipović objasnio hronološki kako je njegov klijent izguran iz tima zaslugom šefa stručnog štaba Partizana

Menadžer Makija Banjaka za 24sedam: Smišljene provokacije Stanojevića kulminirale u finalu Kupa
Copyright MN Press

Romeo Filipović, menadžer kamerunskog fudbalera Makija Banjaka, tvrdi da je njegov klijent od dolaska Aleksandra Stanojevića bio žrtva u jednom neprofesionalnom odnosu trenera prema igraču, a da su dešavanja u finalu Kupa Srbije samo smišljena provokacija stratega crno-belih koja danas služi da baci u senku njegov očigledan neuspeh.

Filipović za 24sedam objašnjava hronološki kako se razvijala priča Kamerunca u Humskoj.

MN Press

Banjak je u Partizan došao kao velika želja Save Miloševića, što je i uprava podržala prošlog leta. Odlično se uklopio od starta, međutim, kao što znamo, Milošević je ubrzo napustio klub i na njegovo mesto došao je Stanojević. I tada je bilo sve u najboljem redu. Na prvom derbiju bio je zajedno sa Katajiem najbolji igrač na terenu, čak je dobio poziv selektora Kameruna, ali po povratku sa utakmica reprezentacije odnos prema njemu počinje drastično da se menja – priča hrvatski menadžer i nastavlja:

FK Partizan

– Niko nije mogao ni da pretpostavi da će Stanojevićev savet “Ajde, umoran si, uzmi par dana da se odmoriš” značiti da ga kasnije više neće biti u timu. U decembru sam bio na sastanku sa upravom da im prezentujem tri ponude stranih klubova. Video sam da je Banjak iz nekog razloga sklonjen u drugi plan, pa sam mislio da je najbolje tražiti drugo rešenje kad se već ne računa na njega. Međutim, uprava je rekla da nisu zadovoljni ponudama, da žele dva miliona evra za njega, uz ocenu da je on najbolji njihov štoper i da na njega ozbiljno računaju, ali da neće pristati da se upliću u posao trenera.

FK Partizan

Filipović naglašava da je Banjak za sve to vreme izvršavao sve zadatke na profesionalan način i da iza njega nije ostao ni najmanji incident:

– Sledeći put sam se sa upravom sreo u Turskoj na pripremama. Priča se nije promenila. I dalje su hvalili Banjaka, čak su mi rekli kako je i Stanojević pred njima priznao da žali što se ogrešio od njega, jer trenira odlično, ponaša se profesionalno bez greške, a ipak ga nije pustio da igra. U februaru dobijam informaciju da sigurno neće igrati u nastavku prvenstva i da Stanojević ne planira promene u njegovom statusu. Naravno, kraj prelaznog roka, igrača već nema dugo na terenu, kako da da ga za par preostalih dana nekome ponudim. Sve je mnogo teže, samo mi nije jasno kome je bilo u interesu da se skup igrač drži na klupi i da na nekoliko dana pred zatvaranje prelaznog roka javljaju njegov konačni status. Ni Banjaku, ni Partizanu, ma, nikome nije bilo to u interesu, ali igrač je mirno prihvatio i tu odluku. Na desetak utakmica tokom proleća nije sedeo ni na klupi. Zato ponovo napravim sastanak sa klubom, da im sugerišem puštanje Banjaka na par utakmica. Kad već nema ništa od titule da, bar, dobijemo neki povod koji bi nam olakšao posao na leto. Odigrao je dve od obećanih 5-6 urakmica, a vrhunac nekorektnosti dogodio se sinoć na Kupu.

FK Partizan

Filipović pitanjima pokušava da sugeriše odgovor o svemu što će se dogoditi u produžetku na klupi Partizana:

– Da li ste videli šta se dogodilo u 4. minutu? Da li ste primetili da se Svetozar Marković povredio i da se požalio klupi na rame? Da li ste videli da je Banjak ustao i od petog minuta počeo da se zagreva? Od 5. minuta trčiš i čekaš da uđeš u igru i onda ti na poluvremenu saopšti “ne ulaziš ti, ulazi drugi štoper”. To je bila smišljena provokacija od Stanojevića. Posle svega nemoguće je od igrača tražiti da mirne glave uđe u produžetku. Normalno je da se nije osetio spremnim, a ja sad mislim da je to sve tako izrežirano kako bi se stvorio događaj koji će zaseniti lični neuspeh trenera. Eto, danas se više piše o Banjaku nego o taktici i timu koji je izveo Stanojević. Znači da je uspeo – zaključio je Filipović.

MN Press

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike