Kada nad gradom zavlada hedonizam! U Mladenovcu tradicionalno održan festival vina, druženja i radosti - Dionis fest

10.07.2022

14:04

0

Autor: A.G.

Preko 40 učesnika, najuspešniji srpski vinari, male porodične vinarije, kao i one velike, ponudile su najbolje publici ovogodišnje maniestacije

Kada nad gradom zavlada hedonizam! U Mladenovcu tradicionalno održan festival vina, druženja i radosti - Dionis fest
dionis9 - Copyright Promo/Martin Candir

U dobro poznatom prostoru letnje bašte Selters banje u Mladenovcu, vinari i proizvođači tradicionalne srpske hrane prezentovali su svoje najkvalitetnije proizvode, na festivalu osnovanom u čast grožđa, vina i vinske kulture – Dionis festu.

Bio je to poseban susret vina, hrane i kulture, ali i prilika da se okupe vinari i ljubitelji vina, a uživanje u plemenitoj kapljici i ovaj put bilo je „začinjeno“ posebnom atmosferom.

Profimedia
 

Ova smotra vina zamišljena je kao spoj tradicionalnog i modernog, a treću godinu za redom je organizuje Centar za kulturu i turizam Mladenovac, u saradnji sa Vinskim putevima Srbije.

Manifestaciju organizovanu sa namerom da promoviše domaće proizvođače, svečano je otvorio Njegova ekselencija ambasador Republike Kube u Srbiji Gustavo Trista del Todo.

Promo/Martin Candir
 

Glavni krivac za organizaciju ove manifestacije je Branko Miloradović, direktor centra za kulturu i turizam Mladenovac i idejni tvorac Dionis festa koji nam je rekao da je u pitanju sasvim netipičan festival vina i hrane jer sadrži brojne dodatne sadržaje.

24sedam/A.G.
 

"Razmišljali smo na način da promocija vina i hrane sama po sebi nije dovoljna, te smo se opredelili za dodatne, raznovrsne, a publici manje dostupne, zabavne sadržaje, poput leta balonom, prezentacije oldtajmera i srednjevekovnih veština i zanata. Može se reći da posle dva uspešna festivala, publika od nas nije očekivala ništa manje. Sa ponosom možemo reći da je na ovaj način Mladenovac postao deo velike vinske scene Srbije i regiona", kaže Miloradović

Promo/Martin Candir
 

Od skromnih početaka, mladenovački festival vina postao je tradicionalna manifestacija koja privlači na hiljade ljudi.

Učesnici manifestacije trudili su se da predstave samo najbolje, tako da je raznovrsna ponuda crnog i belog vina, domaće rakije, ali i neobičnih gastronomskih ukusa, stvorila atmosferu namenjenu istinskim hedonistima

Svoje proizvode izložili su proizvođači hrane,  prirodnih proizvoda, tinktura, melema i lekovitog bilja. Organizovana su i stručna predavanja, dok je za posetioce bio obezbeđen zabavni program.

Promo/Centar za kulturu i turizam Mladenovac
 

Festival svakog leta nudi srpskim vinarijama i proizvođačima autentičnog srpskog zalogaja priliku da pokažu svoje najbolje proizvode, a gostima degustaciju najkvalitetnijih vina i hrane sa ovih prostora. Organizatori su pripremili i niz propratnih događaja, tako da je avantura svake godine, pa i ove bila zagarantovana i potpuna.

Promo/Martin Candir
 

Zahvaljujući jedinstvenom spoju, sigurni smo da će se Dionis priča o vinu, hrani i kulturi u ovom gradu nastaviti i narednih godina.

Promo/Martin Candir
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike