Motor po motor i nastade Muzej motora

11.11.2020

10:30 >> 23:45

0

Draganu Markuševu iz Pančeva su motori strast već trideset godina

Motor po motor i nastade Muzej motora
Copyright Promo/Dragan Markušev

Promo/Dragan Markušev

Muzej motora nalazi se u Pančevu a njegov vlasnik je Dragan Markušev kome je ovo velika strast još iz osnovne škole a za sve je kriva jedna pesma:

-Motocikle sakupljam više od 30 godina. Ljubav se izrodila  u šestom razredu osnovne škole slušajući pesmu grupe „Divlje jagode“ “Motori”. Kao mali skakao sam uz hit, maštajući da ću  jednog dana voziti gvozdenu mašinu.

Ključnu ulogu u svemu je odigrao ujak koji mu je poklonio motor Tomos 14 na kojem je stekao iskustvo u vožnji:

-Onda san nabavio prvi veći motor Zundapp 200 po kojem i danas nosim nadimak Cindap ili Cile. Ubrzo sklapam BMW 600 boksera i najduže ostajem u BMW priči.

I tako, motor po motor, i napravila se lepa kolekcija:

-Kolekcija broji više od 100 starih motocikala, tridesetak bočnih prikolica, nekoliko odabranih automobila. Najstariji motocikl za sada u kolekciji je Puch E 220 1926 god. Ariel 557 iz 1927, Calthorp Ivory iz 1929, New Imperial 7 b supersport i dr. Mada ima i starijih ali nisu još uvek kompletirani.

 

Možda će vam i ovo biti interesantno:

Veličanstveni muzej pod zemljom

Dragan je posebno zahvalan ljudima koji su mu poklonili motocikle, bočne prikolice, delove za motocikle, literaturu, radio aparate…

-Naši motocikli i automobili našli su se do sada u petnaestak stranih filmova, muzičkih spotova, reklama ali i u domaćim serijama kao što su „Montevideo, Bog te video“, „Senke nad Balkanom“, „Kralj Aleksandar“.

Promo/Dragan Markušev

Za sve one koji vole prošla vremena i žele da se provozaju u nekom starom, elegantnom automobili, Dragan ima nešto posebno:

-Imamo nekoliko oldtajmera, kao što su filmski Pontiac Big six cabrio iz 1928. godine i Chevrolet International gangster, verzija iz 1929. godine, koje obično ljudi iznajmljuju za venčanja, mature i druge svečanosti.

Promo/Dragan Markušev

I sve to možete videti u Muzeju motora u Pančevu, u Ulici Branka Radičevića 38., uz prethodnu najavu. Pored toga, Dragan je skupio lepu zbirku starih vozačkih dozvola i drugih dokumenata, opreme, alata, plakata, reklama, radio aparata i gramofona i sve je to izloženo u Muzeju.

Promo/Dragan Markušev

Pročitajte i ovo:

Lindt otvorio Muzej čokolade

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike