Feng šui saveti za dobar san

16.09.2020

22:28

0

U spavaću sobu ne unosite ogledala i biljke, a prostor ispod kreveta neka bude čist

Profimedia

U borbi protiv nesanice može da vam delimično pomogne i drevna veština feng šui. Jedno od njenih pravila kaže da bi u spavaćoj sobi trebalo da imate samo krevet, komode sa strane kreveta, lampu i plakar za garderobu – i niša više.

Krevet nikako ne treba da bude ispod prozora ili ispod slike. Najbolje bi bilo da je krevet od drveta, a dušek od prirodnih materijala. Potrudite se da prostor ispod kreveta bude prazan, a soba čista, uredna i provetrena. Spavaća soba ne bi trebalo da bude pretrpana nameštajem. Stari Kinezi su verovali da mnogo nameštaja dovodi do otuđenja ukućana i otežava komunikaciju.

Stručnjaci za feng šui preporučuju da jedan deo ormana bude prazan, jer se tako simbolično stavlja mesto za nove ljubavi i prijatelje. Ogledalo nikako ne unosite u spavaću sobu jer ono aktivira negativnu energiju.

U spavaćoj sobi držite samo slike vas i voljene osobe, ali nikako dece, jer one pobuđuju roditeljsku ljubav. Dobro bi bilo da stavite neku fotografiju sa nekog nezaboravnog odmora ili dobrog provoda.

I nemojte u spavaćoj sobi držati biljke jer će vam one ukrasti neophodan kiseonik. Prema feng šui metodi ne bi trebalo držati ni fotografije cveća, kao ni akvarijume. Ni boje ne treba da budu agresivne. Birajte nežne i pastelne tonove za vašu posteljinu i zidove.

Vodite računa i o osvetljenju i potrudite se da imate nekoliko različitih izvora energije. Prigušeno svetlo pomoći će ne samo vašem snu, već i vašem ljubavnom životu.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti