Dužina prstiju otkriva da li je žena sklona preljubi

15.09.2021

20:30 >> 20:32

0

Autor: A. G.

Žene sa kraćim domalim prstom od kažiprsta sklonije su poslovima koji se tradicionalno smatraju muškim

Dužina prstiju otkriva da li je žena sklona preljubi
Copyright Profimedia

Žene sa dugačkim kažiprstom na levoj ruci i kraćim domalim prstom sklonije su preljubi, tako barem tvrde autori studije sa Oksford univerziteta. Tvrde da su takve žene bile izložene većoj količini ženskog hormona estrogena dok su bile u majčinom stomaku, pa ih krasi više tipičnih ženskih karakteristika.

Suprotno tome, izloženost velikoj količini testosterona, muških polnih hormona, u materici rezultira dužim domalim prstom i kraćim kažiprstom. Muškarci sa takvim karakteristikama su muževniji i bolji su sportisti.

Pročitajte još:

Istraživanje na ženama sprovela je Eiluned Pirs sa Oksforda – ispitivala je dužinu prstiju kod 274 volonterke, a potom je testirala njihov DNK. Uz to je napravila i psihološke testove o kvalitetu njihovih odnosa. Žene izložene većoj koncentraciji estrogena bile su impulsivnije i svoje ljubavne odnose su češće ocenjivale nezadovoljavajućim.

Profimedia

Eiluned je kazala kako je to otkriće veoma intrigantno jer se verovalo upravo u suprotno – da su ženstvenije žene manje impulsivne i više zadovoljne svojim romantičnim odnosima.

Navela je i da su takve žene privlačne muškarcima upravo jer su vrlo ženstvene, a kada se to spoji s potencijalnim nezadovoljstvom u trenutnoj vezi, put do preljube postaje vrlo izvestan. Istraživači to, kaže, nazivaju „impulsivnim povezivanjem sa muškarcima koji nisu njihov suprug ili partner“, prenosi Daili Mail.

Profimedia

Žene s kraćim domalim prstom češće se bave advokaturom

Žene sa kraćim domalim prstom od kažiprsta sklonije su poslovima koji se tradicionalno smatraju muškim. One kojima je kažiprst duži češće biraju zanimanja tipičnija za žene, poput rada u vrtiću ili školi.

Do tih saznanja došli su istraživači s Nacionalnog istraživačkog univerziteta u Rusiji nakon analize podataka 1.500 muškaraca i žena čije su prste najpre digitalno izmerili. Značajne razlike primetili su na levim rukama kod žena.

Pexels

Po prstima se može prepoznati homoseksualac

Prošlog meseca istraživači Univerziteta Eseks objavili su rezultate studije koja povezuje dužinu prstiju sa sklonostima ka istom polu.

Pronašli su 18 parova jednojajčanih bliznakinja od kojih je jedna grupa bila heteroseksualne orijentacije a druga homoseksualne. Izmerili su im dužinu prstiju i zaključili da žene sklonije istom polu češće imaju različite dužine domalog prsta i kažiprsta na levoj ruci.

Odlučili su da istraživanje prošire i na muškarce, pa su pronašli 14 parova identičnih blizanaca od kojih su jedni voleli žene a drugi muškarce. Međutim, kod njih dužina prstiju nije imala veze sa seksualnom orijentacijom.

Deca sa kraćim kažiprstom su sebičnija

Austrijski stručnjaci sa Univerziteta u Beču posmatrali su navike dečaka i devojčica i otkrili da oni s višim nivoom testosterona nerado dele svoje stvari s drugom decom, čak i sa svojim prijateljima.

Ta deca imaju kraći kažiprst od domalog prsta, a osim što su sebična, po nekim istraživanjima, znaju biti i agresivnija.

Profimedia

Pročitajte još:

Deca s dužim kažiprstom su tiša

Deca s kažiprstom na desnoj ruci dužim od domalog prsta češće imaju piskave glasove jer su tokom razvoja u maternici bila izložena manjoj količini testosterona, tvrde naučnici.

Tokom odrastanja glas im se, naravno, menja, no često ostaje tiši nego kod onih koji su u majčinoj utrobi bili pod uticajem većeg nivoa testosterona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike