Stanovnike ovog sela je sramota da kažu odakle su

21.01.2023

14:15

0

Autor: M. J.

Ime mu ne može piti bizarnije, a kao turističku atrakciju najviše ga posećuju Englezi

Stanovnike ovog sela je sramota  da kažu odakle su
Selo Fucking - Copyright Profimedia

Reč je o austrijskom selu, koje se ni po čemu ne bi razlikovalo od ostalih, da ne poseduje jako zanimljivo ime – Fucking. Zahvaljujući porodici Fuck koja je davno, pre oko 800 godina, osnovala naselje, danas Fucking preplavljuju britanski turisti koji se dobro zabavljaju slikajući se pored znaka „Dobrodošli u Fucking“ ili šaljući razglednice iz ovog sela svojim prijateljima.

Profimedia
 

Za seljane nije više ni neobična scena u kojoj Ostrvljani poziraju potpuno goli pored pomenute table na ulazu u njihovo malo mesto. Ovaj je znak postao i jako česta meta krađe, pa su lokalne vlasti odlučile da investiraju u posebnu, ojačanu verziju sa nosačima koji će biti zabetonirani za podlogu.

Za naziv sela postojao je i referendum ali, bez obzira na sve ove neprijatnost, većina stanovnika glasala je protiv promene naziva sela: „ Iako znamo šta na engleskom znači Fucking, mi ne nameravamo da se odreknemo imena i tradicije duge 800 godina“, Rekao je tada gradonačelnik sela. Ipak, mnogim stanovnicima je neugodno kad ih neko pita odakle su.

Profimedia
 

Većina njih zna engleski i stid ih je da izgovore ime svog sela. Mnogi od njih izbegavaju i da ovo ime upišu u rubriku „mesto rođenja“ na dokumentima“,ističe autor studije o austrijskim selima sa bizarnim imenima.  Ipak opštinski odbor je  odlučio da  1. januara 2021. godine. promeni ime Fucking u Fugging.

Kako navode, oko 100 stanovnika ovog sela je bilo je "preumorno" od neželjene pažnje turista koji su dolazili u ovo selo samo da bi se slikali ispred tabli sa njegovim imenom i pravili šale na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike