Ovo bi mogao biti najluksuzniji javni toalet na svetu, skriven na 6. spratu jednog tržnog centra

01.12.2022

14:04

0

Autor: A.G.

Izaziva oduševljenje svojim neočekivano raskošnim dizajnom

Ovo bi mogao biti najluksuzniji javni toalet na svetu, skriven na 6. spratu jednog tržnog centra
Luksuzni toalet - Copyright Profimedia

Sa mermernim akcentima, bazama za bežično punjenje mobilnih telefona, mekim osvetljenjem i drugim plemenitim materijalima i konceptima, javni toalet u tržnom centru Deji Plaza u Nanjingu, u Kini, proglašen je „najlepšim na svetu."

Smešten u trgovačkom centru Deji Plaza u Nanjingu u Kini, ovaj otmeni javni toalet izgleda poput svojevrsne oaze. Osim estetike, posebno se vodio računa o funkcionalnim detaljima poput priključaka za bežično punjenje.

Sa dizajnom X+Livinga, šangajske arhitektonske kompanije, otmeni toalet izgleda poput otkačenog vrta koji je iskočio iz najlepše bajke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juergen Wigge (@taipingmen)

Po ulasku, posetioci prolaze kroz dugačak hodnik nalik šetnji kroz magični vrt, prenosi Insider.

Zidne lampe u obliku cvetova i ukrasi nalik stvorenjima iz prave prirode krase enterijer, dok su zeleni zidovi oivičeni biljkama koje vire kroz rešetkaste prozore. Čak i sjajni pod izgleda poput leptirovih krila.

Na kraju staze nalazi se dnevni boravak, sa sofama dizajniranim poput latica cveća, koje odvajaju muški i ženski deo toaleta.

- Integrisali smo puno malih funkcionalnih detalja koji bi mogli doprineti udobnosti gostiju, kažu iz ove kompanije, ističući kako imaju baze za bežično punjenje u garderobi u toaletu, dok su umivaonici dizajnirani na različitim visinama kako bi zadovoljili potrebe i odraslih i dece.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike