Škola dečacima zabranila šortseve, ako im je vruće mogu da nose suknje

29.06.2022

14:00

0

Autor: A.G.

Roditelji protestuju protiv nove odliuke

Škola dečacima zabranila šortseve, ako im je vruće mogu da nose suknje
profimedia-0301700583 - Copyright Profimedia

Škola u okrugu Norfolk u Engleskoj našla se na udaru kritike prošle nedelje nakon što je otkrila svoj novi kodeks oblačenja za leto.

Ispostavilo se da je, prema pisanju lokalne štampe, ova srednja škola zabranila dečacima da nose šortseve tokom nastave, odnosno da učenici i učenice mogu slobodno da nose samo pantalone ili suknje, što je izazvalo prilično negodovanje roditelja.

Profimedia
 

Kako prenosi Ekpress UK, sve je počelo kada su roditelji zahtevali promenu kodeksa oblačenja na Vimondham High Academy, koja ima više od 1.700 učenika, odnosno fleksibilnost kod odgovornih kada je u pitanju odeća za dečake, jer su morali da nose dugačke pantalone čak i kada su temperature bile ekstremno visoke.

Roditelji učenika kažu da je pokušaj buđenja "rodno neutralnog kodeksa odevanja" lud i diskriminišući.

Profimedia
 

„Ponuditi suknju kao opciju dečaku nije rodno neutralno. Suknja je odevni predmet koji se tradicionalno povezuje s devojkama", rekao je jedan roditelj.

“Iako je sasvim u redu da dečak nosi suknju, mnogi dečaci i devojčice bi se mogli osećati neprjatno zbog toga“, nadovezao se drugi roditelj.

Treći je pozvao školu da prestane da eksperimentiše sa decom.

S obzirom na kontroverzu izazvanu najavljenim pravilima, dekan škole je objasnio da ustanova još uvek ne isključuje mogućnost da se nova politika ponovo ažurira.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike