Kako vam zvuči večera na nebu ili duboko pod zemljom?

12.04.2022

15:30

0

Autor: 24sedam

Nezaboravna gurmanska iskustva

Kako vam zvuči večera na nebu ili duboko pod zemljom?
profimedia-0372924439 - Copyright Profimedia

Istraživanje nove zemlje kroz njenu hranu uvek je uzbudljivo iskustvo.

Međutim, postoje neka mesta koja će to učiniti nezaboravnim iskustvom života. Bilo da se nalaze duboko ispod zemlje ili visoko na nebu iznad grada, ovi restorani će vas ostaviti bez teksta.

Restoran među oblacima

Večera na nebu, ručak na nebu pa čak i venčanje na nebu, samo su neke od

opcija koje nudi belgijski restoran „Dinner in the sky“.

 

Leteći sto koji se uzdigao iznad glavnog grada u Belgiji ubrzo je postao nadaleko čuven, i kroz godine preleteo preko brojnih država sveta.

Podvodni restoran na Maldivima

Ovo je prvi i najveći podvodni restoran na svetu. Restoran Ithaa, smestio se na ostrvo Rangaliju i danas je poznat kao jedan od najlepših, ali i najskupljih restorana na svetu.

 

Restoran služi samo morske specijalitete, a za pristojnu večeru za dvoje potrebno je odvojiti najmanje hiljadu dolara.

Podzemni restoran

30 kilometara od Mombasa u Keniji nalazi se restoran „Ali Barbour's cave“. Gosti se spuštaju 10 metara ispod zemlje kako bi uživali u specijalitetima drevne koralne pećine. Poseban utisak stvaraju prigušeno svetlo i zvezde koje svetle kroz otvor iznad glava.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Msafiri (@msafiri.co)

Pećina je gotovo netaknuta, osim kuhinje i toaleta koji su modifikovani kako bi ova priča uopšte mogla da se realizuje. Ljudi iz raznih krajeva svijeta dolaze kako bi probali obrok koji je uhvaćen samo nekoliko metara od njihovog stola.

Viseći restoran u Kini

„Fangweng“ je poznat kao viseći restoran, a osim u hrani, gostima je zagarantovano i uživanje u pogledu koji ostavlja bez daha.

 

„Fangweng“ visi iznad reke Yangtze, a putoholičari upozoravaju da je piće mnogo skuplje od hrane pa će za jedno bezalkoholno piće potrebno odvojiti najmanje 50 dolara.

Restoran voštanih figura

Putnici koji vole neobičnosti će uživati uz piće u Kući voska u Bruklinu. Ovaj bar je savršeno mesto za after-parti, koji sadrži meni zanatskih piva, vina, koktela i predjela.

 

Kupci takođe mogu da uživaju u piću dok gledaju u orman pun realističnih voštanih ljudskih glava i organa. Radoznali posetioci takođe mogu da pogledaju muzej voštanih figura koji je pričvršćen za bar.

Restoran inspirisan toaletom

Na Tajvanu se nalazi svetski prvak među čudnim restoranima. Radi se o lancu restorana „Modern Toilete“, koji je inspirisan izgledom toaleta.

 

Umesto na stolicu, gosti sede na wc dasci, a umesto na stolu, obrok ćete pojesti na improvizovanom lavabou. U ovom restoranu može se dobro najesti za svega 10 dolara.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike