Teške priče o osam brakova Elizabet Tejlor! Nikada nije odustala od ljubavi

17.02.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Liz je izjavila da je imala dve velike ljubavi u svom životu, Ričarda Bartona i filmskog producenta Majka Toda

Teške priče o osam brakova Elizabet Tejlor! Nikada nije odustala od ljubavi
Elizabet Tejlor - Copyright Profimedia

I pored svih proesionalnih uspeha, o Elizabet Tejlor se često govori u kontekstu njenih osam brakova koliko ih je imala tokom života. Bez obzira na to kako su se ti brakovi završili, jedno je sigurno, Liz Tejlor nikada nije odustala od ljubavi. 

Venčanje Elizabet Tejlor sa naslednikom hotela Hilton, Konradom „Nikijem“ Hiltonom mlađim, počelo je kao bajka i završilo se poražavajuće. Ovaj prvi brak je bio najkraći brak Elizabet Tejlor,  trajao je manje od godinu dana. Tejlor, koja je još bila tinejdžerka kada se venčala sa Konradom Hiltonom, podnela je zahtev za razvod osam meseci kasnije.

Profimedia
 

Tejlor i Hilton upoznali su se u noćnom klubu "Mokambo" u Los Anđelesu u oktobru 1949, a venčali su se osam meseci kasnije 6. maja 1950, sa 600 njihovih najbližih prijatelja u crkvi na Beverli Hilsu. Međutim, brak je počeo da se "kvari" ubrzo nakon ceremonije. Na svom tromesečnom evropskom medenom mesecu, par se neprestano svađao. Kako je Hilton bio zavistan od droge i alkohola, svađe su se brzo pretvarale u nasilje. A upravo zavisnost od droge i alkohola je na kraju dovela do Hiltonove prerane smrti 1969.

Jedva godinu dana nakon razvoda od Hiltona, Liz Tejlor se po drugi put venčala. Ovog puta  za britanskog glumca Majkla Vajdinga, koji je bio 20 godina stariji od nje. Tejlor i Vajlding su imali dva sina, Majkla i Kristofera.

Profimedia
 

Prema Tejloru, Majkl Vajlding je bio „divan otac“, ali na kraju je svako otišao svojim putem u januaru 1957. nakon pet godina braka.

Tejlor je izjavila da je imala dve velike ljubavi u svom životu, Ričarda Bartona i filmskog producenta Majka Toda. Ovaj brak je bio treći i za Liz i za Majka, a venčali su se 1957. godine.

Bio je to srećan brak, a zajedno su dobili ćerku koju su nazvali Elizabet Frensis (Liza) Tod. Lizini bliski prijatelji rekli su da je tokom braka sa Todom bila najsrećnija što je ikada bila.

Profimedia
 

Tragedija je zadesila ovaj srećni par 22. marta 1958. godine, kada se Todov privatni avion „Liz“ srušio u Novom Meksiku. Tejlor, koja je trebalo da putuje sa njim na ovo sudbonosno putovanje, odustala je jer je bila prehlađena.

Lizin četvrti brak bio je sa njenim prijateljem Edijem Fišerom, što je izazvalo popriličan skandal u Holivudu. Edi Fišer i njegova supruga Debi Rejnolds bili su bliski prijatelji Elizabet Tejlor i Majka Toda.

Profimedia
 

Par je bio u braku pet godina, ali se razveo nakon što je Tejlor započela aferu sa Ričardom Bartonom. Dok je njena glumačka karijera napredovala kao rezultat skandala, pevačka karijera Edija Fišera nikada nije uspela da se oporavi.

Ričard Barton je muž koji se najčešće povezuje sa Liz Tejlor i često se opisuje kao ljubav njenog života. I jedno i drugo su bili u braku kada su započeli aferu na snimanju filma "Kleopatra".

Prema Tejlorovim rečima, ona se zaljubila u Bartona onog trenutka kada ga je videla na snimanju Kleopatre i tada ga je zavolela. Cela njihova romantična veza sastojala se od neodoljive hemije, žestokih svađa i luksuznog načina života.

Profimedia
 

Romansa je privukla veliku pažnju tokom snimanja filma Kleopatra. Svet je bio potpuno opsednut činjenicom da se romansa koja se odvijala na ekranu prenela u stvarne živote glumaca.

Devet dana nakon što se razvela od Edija Fišera, 15. marta 1964, Barton i Tejlor su se prvi put venčali.

Liz i Ričard su se toliko svađali da su dobili nadimak „Bartoni koji se bore“. Čak su podneli zahtev za razvod u junu 1974. da bi se ponovo venčali u oktobru 1975, ali su se ponovo razveli manje od godinu dana kasnije, u julu 1976. Međutim, njih dvoje su ostali u kontaktu sve do Bartonove smrti 1984, a Elizabet je tvrdila da ga je volela do dana kada je umro.

Profimedia
 

Godine 1976, nakon konačnog razvoda od Ričarda Bartona, Liz Tejlor se udala za političara Džona Vornera. Tejlor i Vorner su imali burnu romansu i venčali su se pet meseci od prvog sastanka. Međutim, Liz je kasnije priznala: „Posle Ričarda Bartona, muškarci u mom životu bili su samo tu da drže kaput, da otvore vrata.. Svi muškarci posle Ričarda su bili samo društvo.”

Kada je Vorner izabran u Senat, Liz se osećala izuzetno usamljeno što je i napisala u svojim memoarima iz 1987. godine.

Profimedia
 

Poslednji brak Elizabet Tejlor sa Larijem Fortenskim bio je njen najmanje poznat brak. Pre braka sa Liz Tejlor, Fortenski je bio nepoznati građevinski radnik. Njih dvoje su se upoznali na klinici za rehabilitaciju u kojoj su oboje provodili vreme.

Iako su održali grandiozno venčanje na ranču Neverland Majkla Džeksona, na kraju su se razveli 1996. godine. Lari Fortenski je ponovo došao na naslovne strane u januaru 1999. kada je pao niz stepenice u svojoj kući u Kaliforniji. Usled ove nesreće bio je u komi šest nedelja. Iako razvedeni, Lari Fortenski i Liz Tejlor su ostali prijatelji do kraja života. Bili su u kontaktu do njene smrti 2011.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike