Kad Instagram kaže DOSTA! Upravljanje virtuelnim vremenom sada je u rukama roditelja

19.06.2022

09:00

0

Autor: A.G.

Meta najavljuje niz alata za upravljanje vremenom na Instagramu koji će podstaći tinejdžere da uključe podsetnike „Odmori se“ i prestanu da konzumiraju štetni sadržaj

Kad Instagram kaže DOSTA! Upravljanje virtuelnim vremenom sada je u rukama roditelja
the-tablet-ge7dcbde8b_1280 - Copyright Pixabay

Instagram je uveo moćne nove roditeljske kontrole za korisnike u Evropi, dajući roditeljima mogućnost da bolje ograniče i prate upotrebu popularne aplikacije kod svoje dece.

Roditelji širom Velike Britanije i Evrope sada mogu da postave dnevna ograničenja vremena provedenog na Instagramu zahvaljujući novim roditeljskim kontrolama.

Pixabay
 

Kontrole, koje su prvobitno uvedene u SAD, omogućavaju vam da postavite vremenska ograničenja između 15 minuta i 2 sata korišćenja društvene mreže za svoju decu. Ako pokušaju da koriste aplikaciju nakon isteka vremenskog ograničenja, moći će da vide samo crn ekran.

Pexels
 

Pored ovoga, postoji i nova funkcija „nudge“ koja podstiče tinejdžere da pogledaju i neki drugi sadržaj ako prečesto skroluju po istim temama ili pretražuju iste pojmove.

Nove funkcije dolaze usred sve veće kritike zbog nedostatka funkcija za bezbednost dece na Instagramu, a njegov algoritam potencijalno izlaže mlade štetnom sadržaju ili sadržaju neprikladnom za uzrast.

Pixabay
 

Zavisnost od društvenih mreža i mobilnih telefona generalno je u porastu u svim uzrastima, od početka pandemije. Većina ljudi u proseku proverava svoje telefone 58 puta dnevno, a neki provode više od 9 sati dnevno ispred ekrana. Sve ovo dovodi do porasta problema mentalnog zdravlja i problema u školi kod mnoge dece.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike