Upoznajte Babiju - krokodila vegetarijanca koji čuva indijski hram

21.10.2021

15:00

0

U zemlji čuda

Upoznajte Babiju - krokodila vegetarijanca koji čuva indijski hram
profimedia-0103078770 - Copyright Profimedia

Hram Sri Ananthapura u okrugu Kasaragod na severu Kerale navodno je dom vegetarijanskog krokodila po imenu Babija koji tu živi više od 70 godina.

Slike velikog krokodila unutar hrama prošle godine su dospele na naslovne strane svih svetskih medija, povećavajući popularnost malog hinduističkog hrama. Ali u stvarnosti, ovo je bio jedan od retkih slučajeva kada je džinovski gmizavac ušao u hram, jer većinu svog vremena provodi u jezeru, čekajući da mu sveštenici donesu svakodnevne obroke, koji su uvek vegetarijanski. Ako je verovati sveštenicima, krokodil Babija živi samo od kuvanog pirinča.

Printscreen/YouTube
 

Niko zaista ne zna kako je Babija završio u hramu u Kerali, ali prisutan je toliko dugo da ga svi posmatraju kao deo pejzaža. Tamošnji sveštenici tvrde da gmizavac nikada nije pokušao da ih napadne i pripisuju to svetim stvarima.

Danas već nadaleko čuven močvarni krokodil, dnevno dobija dva obroka kuvanog pirinča, jedan ujutru, a drugi popodne. Prema osoblju hrama Sri Ananthapura, nikada ne jede meso, čak i ne napada ribu sa kojom deli ribnjak.

Kada je prošle godine ušao u zgradu hrama i glavni sveštenik Nambisan ga je zamolio da se vrati u svoje jezerce, gmizavac je saslušao, okrenuo se i vratio na svoje mesto.

Printscreen/YouTube
 

Legenda kaže da je pre oko 70 godina britanski vojnik ubio krokodila na straži u hramu jezera Ananthapura. Iznenađujuće, vojnik je kasnije umro od ugriza zmije, što je, prema lokalnom stanovništvu, bilo zbog besa zmijskog božanstva Ananthe zbog njegovog gnusnog zločina. Ubrzo nakon toga, u jezeru se pojavio još jedan krokodil koji je zamenio bivšeg čuvara, i svaki put kada jedan umre, na njegovo mesto dolazi drugi.

Printscreen/YouTube
 

Tokom godina, hram Sri Ananthapadmanabha u Kasaragodu postao je poznat kao dom bezopasnog, vegetarijanskog krokodila, a sada ga mnogi posećuju samo da bi se lično uverili u priče koje se prepričavaju o Babiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike