Ovo je jedno je od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija, i to sa dobrim razlogom

24.09.2022

18:32

0

Autor: M. J.

U bilo koje doba godine, dana i noći, na raspolaganju su egzotične plaže i luksuzni hoteli

Ovo je jedno je od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija, i to sa dobrim razlogom
piramide profimedia-0693899533 - Copyright Profimedia

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Ne tako davno, Hurgada je bila malo ribarsko mesto.

Pixabay
 

Danas je izrasla u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, starim i novim modernim delom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor. Kako se u većem delu godine temperatura vazduha ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa, Hurgada je posebno atraktivna za turiste iz severnog dela Evrope koji hladne mesece u svojim zemljama menjaju za sunce ove egipatske turističke destinacije.

AP Photo/Nariman El-Mofty, File
 

Jedno je od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija, i to sa dobrim razlogom! Piramide, Luksor, safari i uživanje na obalama Crvenog mora samo su neki od razloga da odaberete baš ovu zemlju za svoj odmor i ličnu avanturu.  Hurgada, veličanstveno i prelepo odmaralište na Crvenom moru, nekada je bila samo malo ribarsko selo, a danas se sa pravom može smatrati severnoafričkom Ibicom. 

Profimedia
 

U bilo koje doba godine, dana i noći, na raspolaganju su egzotične plaže i luksuzni hoteli, kupanje, ronjenje, podvodna istraživanja i svi drugi oblici rekreacije na vodi. Bilo da tražite letnju avanturu i relaksaciju nakon napornih meseci na poslu, aktivan odmor pun fizičke aktivnosti i istraživanja, ili ste pošli u pohode drevnoj faraonskoj civilizaciji, Egipat vas sigurno neće razočarati.

Egipat je država koja većim delom svoje teritorije leži u severoistočnoj Africi, dok se manji deo nalazi na Sinajskom poluostrvu, koje pripada jugozapadnoj Aziji. Treća je po veličini država Afrike, posle Nigerije i Etiopije. Egipat je zemlja faraona, piramida, pustinja, neverovatnih plaža, mirnog mora, antičke civilizacije, svetskih spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Turizam je jedna od najvažnijih privrednih grana i izvora prihoda egipatske države. Za strane turiste najprivlačniji su lokalitet vremena starog Egipta blizu Kaira, Aleksandrije, Gize i Luksora. Luksor je početna tačka za krstarenja Nilom do Asuana i posetu Dolini kraljeva.

Pixabay
 

Najjužnija poznata atrakcija Egipta je hram Abu Simbel blizu sudanske granice. Najvažnije letovalište je grad Hurgada na Crvenom moru. U poslednjih nekoliko godina važno letovalište je postao Šarm el Šeik na južnom delu Sinajskog poluostrva, popularno kod ronilaca. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike