Da li vam šetnja kanalizacijom ili hvatanje oluje zvuče kao turistička atrakcija?

25.01.2022

16:00

0

Autor: 24sedam

U najromantičnijem gradu na svetu, postoje turuističke ture po neromantičnim mestima

Da li vam šetnja kanalizacijom ili hvatanje oluje zvuče kao turistička atrakcija?
Profimedia

Vešti turistički radnici vrlo lako neka mesta pretvaraju u turističke atrakcije. Mesta doduše imaju pozitivan ili negativan istorijat i to ih dodatno čini atraktivnim. Turisti su uglavnom zadovoljni ovakom rutama.

Krugovi u žitu, Engleska

Engleska pokrajina Wilthsire smatra se prestonicom krugova u životu. Fenomen koji se javlja tokom noći na poljima pšenice i kukuruza poznat je od davnina, a prikazuju ga čak i crteži iz 18. veka prikazani kao plod đavoljeg rada.

Profimedia
 

Neki smatraju da su rezultat delovanja vanzemaljaca i da se unutar njih može osetiti neka čudna energija. Kako god bilo, definitivno pobuđuju interes, pa su turistička razgledanja  helikopterom i malim avionima iznad polja, postala popularna u Engleskoj.

Romantična šetnja pariskim odvodnim kanalima, Francuska

U najromantičnijem gradu na svetu, postoje turuističe ture po neromantičnim mestima. Malo drugačiju istoriju upoznaćete u šetnji podzemljem koje nalikuje na pravi grad sa svojim mnoštvom lavirinata i prostorija koji su ukrašeni edukativnim pločama.

Profimedia
 

Sve to čini podzemni muzej odvodnih kanala. Srećom, čistije je nego što mislite, nema smrada, a jedini pacovi su oni plišani.

Hvatanje oluje, Oklahoma

Dok većina ljudi beži od tornada, ekipa iz „Extreme tornado tours“ ih hvata. Putovanje u potrazi za ovim opakim čudima prirode organizuju stručnjaci uz pomoć meteorologa, a važno je naglasiti da je na prvom mestu ipak: sigurnost.

Profimedia
 

Ponosni su na svoje 50-godišnje iskustvo približavanja gostiju neverovatnim scenama u prirodi. Ovo iskustvo traje oko nedelju dana, i malo je skuplje. Cene za hvatanje uragana se kreću od 2 do 3 hiljade američkih dolara. Pa vi procenite da li je to bacanje novca u vetar.

Černobil, Ukrajina

Istraživati Černobil na svoju ruku bilo bi najblaže rečeno neodgovorno, a u neke delove ni ne možete bez vodiča. Što je sigurno, sigurno je – radi svoje sigurnosti radije se prepustite vodičima koji znaju gde se može i gde je sigurno. Za neka područja propisano je koliko se vremenski možete zadržavati, a neka su naprosto zabranjena.

Profimedia
 

U dobrim rukama ćete ipak imati priliku kvalitetno obići kompleks, te možda čak naići na napuštene kantine, brvnare, pravoslavne crkve, te spomenike iz Drugog svetskog rata i murale.

Stopama Charlesa Mansona, Kalifornija

Već pretpostavljate, ova tura nije za one slabijeg želuca. Tokom višesatnog razgleda mesta zločina, gosti upoznaju lik i (ne)delo ubice Charlesa Mansona i njegove „porodice“ te priče njegovih žrtava, a pred njihovim očima biće izložene i eksplicitne fotografije s lica mesta.

Profimedia
 

U cenu razgledanja uključen je i bizarni suvenir: kamenčić iz kamina koji se nalazio u kući najpoznatije Mansonove žrtve, glumice Šeron Tejt. Supruga reditelja i glumca Romana Polanskog ubijena je u osmom mesecu trudnoće u svojoj kući na Beverly Hillsu 1969. godine.

Bonus video:

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi