Da li vam šetnja kanalizacijom ili hvatanje oluje zvuče kao turistička atrakcija?

25.01.2022

15:00

0

Autor: 24sedam

U najromantičnijem gradu na svetu, postoje turuističke ture po neromantičnim mestima

Da li vam šetnja kanalizacijom ili hvatanje oluje zvuče kao turistička atrakcija?
profimedia-0004563919 - Copyright Profimedia

Vešti turistički radnici vrlo lako neka mesta pretvaraju u turističke atrakcije. Mesta doduše imaju pozitivan ili negativan istorijat i to ih dodatno čini atraktivnim. Turisti su uglavnom zadovoljni ovakom rutama.

Krugovi u žitu, Engleska

Engleska pokrajina Wilthsire smatra se prestonicom krugova u životu. Fenomen koji se javlja tokom noći na poljima pšenice i kukuruza poznat je od davnina, a prikazuju ga čak i crteži iz 18. veka prikazani kao plod đavoljeg rada.

Profimedia
 

Neki smatraju da su rezultat delovanja vanzemaljaca i da se unutar njih može osetiti neka čudna energija. Kako god bilo, definitivno pobuđuju interes, pa su turistička razgledanja  helikopterom i malim avionima iznad polja, postala popularna u Engleskoj.

Romantična šetnja pariskim odvodnim kanalima, Francuska

U najromantičnijem gradu na svetu, postoje turuističe ture po neromantičnim mestima. Malo drugačiju istoriju upoznaćete u šetnji podzemljem koje nalikuje na pravi grad sa svojim mnoštvom lavirinata i prostorija koji su ukrašeni edukativnim pločama.

Profimedia
 

Sve to čini podzemni muzej odvodnih kanala. Srećom, čistije je nego što mislite, nema smrada, a jedini pacovi su oni plišani.

Hvatanje oluje, Oklahoma

Dok većina ljudi beži od tornada, ekipa iz „Extreme tornado tours“ ih hvata. Putovanje u potrazi za ovim opakim čudima prirode organizuju stručnjaci uz pomoć meteorologa, a važno je naglasiti da je na prvom mestu ipak: sigurnost.

Profimedia
 

Ponosni su na svoje 50-godišnje iskustvo približavanja gostiju neverovatnim scenama u prirodi. Ovo iskustvo traje oko nedelju dana, i malo je skuplje. Cene za hvatanje uragana se kreću od 2 do 3 hiljade američkih dolara. Pa vi procenite da li je to bacanje novca u vetar.

Černobil, Ukrajina

Istraživati Černobil na svoju ruku bilo bi najblaže rečeno neodgovorno, a u neke delove ni ne možete bez vodiča. Što je sigurno, sigurno je – radi svoje sigurnosti radije se prepustite vodičima koji znaju gde se može i gde je sigurno. Za neka područja propisano je koliko se vremenski možete zadržavati, a neka su naprosto zabranjena.

Profimedia
 

U dobrim rukama ćete ipak imati priliku kvalitetno obići kompleks, te možda čak naići na napuštene kantine, brvnare, pravoslavne crkve, te spomenike iz Drugog svetskog rata i murale.

Stopama Charlesa Mansona, Kalifornija

Već pretpostavljate, ova tura nije za one slabijeg želuca. Tokom višesatnog razgleda mesta zločina, gosti upoznaju lik i (ne)delo ubice Charlesa Mansona i njegove „porodice“ te priče njegovih žrtava, a pred njihovim očima biće izložene i eksplicitne fotografije s lica mesta.

Profimedia
 

U cenu razgledanja uključen je i bizarni suvenir: kamenčić iz kamina koji se nalazio u kući najpoznatije Mansonove žrtve, glumice Šeron Tejt. Supruga reditelja i glumca Romana Polanskog ubijena je u osmom mesecu trudnoće u svojoj kući na Beverly Hillsu 1969. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike