Skriveni dragulj Norveške: Lofotski otoci su mesto gde ćete poželeti da budete ove zime (FOTO)

24.12.2021

17:46

0

Lofoti se nalaze severno od Arktičkog kruga

Skriveni dragulj Norveške: Lofotski otoci su mesto gde ćete poželeti da budete ove zime (FOTO)
dakakdl - Copyright printscreen/instagram/lofoten

Lofotski otoci jedno su od najposećenijih i najpoznatijih turističkih mesta u Norveškoj, iako Norveška ima puno toga za ponuditi. Lofotski otoci ostavljaju bez daha zbog svoje prirodne lepote, netaknute prirode kao što su planine i plaže te malenih slikovitih ribarskih sela.

Lofoti se nalaze severno od Arktičkog kruga, a zbog uticaja tople Golfske struje klima je tamo puno blaža nego u drugim delovima koji se nalaze na istoj geografskoj širini. Upravo zbog toga, klima je na Lofotskim otocima primorska, sa svežim i ugodnim letima i blagim zimama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOFOTEN 🇳🇴 (@lofoten)

Već dugi niz godina Lofoti su posećeni od strane mnogih turista koji uživaju u njihovim stenovitim obalama. Bele peščane plaže okružene su visokim planinama što čini univerzalnu i nigde viđenu prirodu koju gotovo svaki svetski putnik ima na svom popisu želja.

Otoci su od davnina poznati po morskom ribolovu o čemu govori i izvoz ribe, posebno bakalara. Tradicionalne crvene kućice zapravo su ribarske, a u njima se može i odsesti u nekoliko manjih sela duž obale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOFOTEN 🇳🇴 (@lofoten)

Nećete pogrešiti ukoliko se odlučite da provedete odmor na veličanstvenim Lofotskim otocima, ostaćete oduševljeni 100 kilometara dugom obalom i otočićima, povezanih mostovima i tunelima, crvenim drvenim kućicama, ribarskim lukama te planinama visokim od oko 1.000 metara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: avaz.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike