Nova mobilna aplikacija opominje korisnike – „Glavu gore i pazi kako hodaš“

19.04.2021

17:30

0

Autor: A.Gligorijević

Da bi uređaje koje neprestano koristimo, prestali neprestano da koristimo

Profimedia

Da li vam se desilo da se sapletete, zapnete ili udarite o nešto samo zato što ste gledali u ekran svog mobilnog telefona?

Ovakav scenario mogao bi postati prošlost ako je verovati glasinama o nadogradnji koja uskoro stiže na naše pametne telefone.

Naime, korisnici android mobilnih telefona koji instaliraju aplikaciju „Heads up“ ubuduće će dobijati obaveštenja kao upozorenje da gledamo napred dok hodamo, odnosno gde stajemo, umesto u ekran mobilnog telefona, preneo je BBC.

Profimedia

Pročitajte još:

Nova funkcija je dizajnirana sa ciljem da poveća sigurnost korisnika mobilnih telefona i trenutno je u fazi izrade. Deo je aplikacije Digital Vellbeing za uređaje sa operativnim sistemom Android.

Svrha aplikacije je da upozori korisnike da dok hodaju ne gledaju neprestano u svoje mobilne telefone, već da gledaju gde idu.

Aplikacija između ostalog omogućava korisnicima da nadgledaju količinu vremena koju provode u „druženju“ sa svojim pametnim telefonom, ali i da ga sami sebi ograniče.

Među notifikacijama su obaveštenja “budite oprezni”, “gledajte napred”, “pazite gde hodate”, a prate ih živopisni emotikoni.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti