Tužna sudbina majke Sinana Sakića: Živi bez grejanja, pati za pokojnim sinom i ćerkom "Samo majka koja dočeka ovakvu žalost zna šta je jad"

17.12.2021

11:16

0

Nije joj lako, ostala je bez muža i dvoje dece, a život ide

Tužna sudbina majke Sinana Sakića: Živi bez grejanja, pati za pokojnim sinom i ćerkom "Samo majka koja dočeka ovakvu žalost zna šta je jad"
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Đulka Sakić (88), majka pokojnog pevača Sinana Sakića, rođenog Lozničanina, teško provodi staračke dane, kako sama kaže, „jer je usamljena, bez drva, koja su najpotrebnija, ali i bez mnogo čega što bi joj starost i bolest učinilo bar malo lakšom“.

Đulka živi u zgradi u centru grada, ali bez parnog grejanja, i ne zna kad se ogrejala u svom domu. Nema ni iverka, a kamoli drva. Penzija, i to porodična, koju je nasledila od muža Rašida, koji je bio vojni muzičar, ali je, zbog bolesti, rano penzionisan, je premala. U poslednje vreme pomoći nema ni od koga.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
 

- Dok je bio živ moj Sinan pazio me je, gledao i pomagao kao najbolji sin majku, a posle njega to je činio i moj sin Agan, koji u poslednje vreme nije tu, jer ima svoju muku, pa je u Beogradu - priča Đulka za "Novosti".

Niko drugi joj ne pomaže, osim pojedinih komšija, među kojima je malo onih koji su u nešto boljem položaju od nje.

- Hvala im, ipak, svima. Poštuju me i vole i nekad to najbolje greje, posebno srce - rekla je Sinanova majka.

- Izgubih kćer Kosanu, potom njega, pre mog saborca, sapatnika i bračnog druga Rašida, čoveka sa kojim sam izrodila četvoro dece. Samo majka koja ovakvu žalost i tugu dočeka zna šta je jad. Ovo je neprolazno, a život, evo, teče ka devedesetoj godini - dodala je ona.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Nakon Đulkine priče, odreagovao je čelni čovek Loznice Vidoje Petrović, te su za Đulku sada spremna i drva i drugi pokloni i potrepštine.

- Hvala do neba i vama i gradonačelniku koji me je najljudskije pogledao i hoće i želi da mi pomogne - kaže Đulka za pomenuti list, koja zna čije je sve majke pomagao njen Sinan, ne samo u Loznici.

Zašto joj drugi u rodbini ne pomažu, nije želela da govori, odmahujući rukom.

Bonus video:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti