Ko je uhapšeni Rašid Sakić: Problematični naslednik pevačke legende u policiji ima debeo dosije

18.07.2021

09:03 >> 09:04

0

Sin pokojnog Sinana nadležnima je poznati i od ranije, a sada je navodno osumnjičen za razbojništvo u Sarajevu

Ko je uhapšeni Rašid Sakić: Problematični naslednik pevačke legende u policiji ima debeo dosije
Alen i Rašid Sakić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pripadnici policije Kantona Sarajevo uhapsili su osobu u Loznici osumnjičenu za razbojništvo, pod inicijalima R. S. Prekjuče u popodnevnim satima bio je predat u nadležnost policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je iz kantonalnog MUP, prenela je „Srpska info.” Mediji su zatim naglasili da je u pitanju problematični Rašid, koji je često punio naslovnice upravo zbog problema sa zakonom.

Sada, navodi se, navodno je osumnjičen za razbojništvo u Sarajevu.

Pročitajte još:

Protekle godine, za njim je bila rapisana i potraga, nakon što je polomio nanogvicu i pobegao iz kućnog zatvora. On je, inače, višestruki povratnik, a poslednji put je uhapšen u januaru 2019. godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača V. M. (34). Posle hapšenja određen mu je pritvor, u kom je bio sve do sredine avgusta, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogvicom.

Tada je bio osuđen na sedam meseci kućnog pritvora. Prema tadašnjim navodima domaćih medija dvojac je, po uzimanju novca, uhapšen u obližnjem kafiću. Sakić, pisalo se dalje, posle određivanja kazne nije smeo da napušta prostorije kuće u kojoj je boravio bez odluke suda u Loznici.

Debeo dosije

– Još kao maloletnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, ubistva, pokušaja ubistva i iznude. Istim putem nastavio je i kada je postao punoletan. Privođen je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine, a poslednji put je pušten iz zatvora sredinom aprila 2018, pošto je odslužio kaznu Višeg suda u Šapcu od 12 godina zatvora zbog pokušaja ubistva – objašnjavao je jednom prilikom izvor, piše „Kurir”.

Najteže krivično delo za koje je on 2011. godine osuđen je pokušaj ubistva Dragoljuba Despotovića, kog je pokojni Sinan gledao kao svog sina. Zločin se dogodio se u Loznici 2002. godine. Rašid je proglašen krivim pošto je tada, 22. maja, u Loznici sa umišljajem pokušao da ubije Despotovića i Radomira Lazića. On im je prišao, nazivao ih pogrdnim imenima i odmah započeo tuču sa Despotovićem. U toku tuče ispalio je više hitaca iz svog pištolja u pravcu obojice, a jedan od metaka pogodio je Despotovića, nanevši mu povrede usled kojih je odmah preminuo, dok je Lazić uspeo da pobegne sa lica mesta nepovređen.

Lazić je, prema daljim pisanjima, osuđen jer je sa umišljajem pokušao da ubije Sakića, kako je tokom tuče u njega ispalio više hitaca i lakše ga povredio. Legendarni pevač je kasnije je u jednom intevjuu izjavio da je poznavao Despotovića i da mu je bio „kao sin”.

Sinan Sakić ATAImages/Antonio Ahel

– Nisam išao u bolnicu da ga posetim, a nisam jer mi je bilo žao. Spavali su zajedno, nisu mogli jedan bez drugog… Kako je moglo to da se desi?! Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor i rekao sam mu: „Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega voleo, svako neka nosi svoj teret… Ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti.

Poslednji sukobi su izbili zbog spora oko nasledstva, zbog čega Sabina Sakić i sumnja da je on podmetnuo požar u porodičnoj kući, o kom se dugo pisalo. Protiv njega je svojevremeo bila podnela i prijavu zbog izvesnih pretećih poruka i poziva koje joj je, prema njenim rečima, upućivao još od oktobra 2019. godine.

Sva deca Sinana Sakića

Pevač je preminuo 1. juna 2018. godine u porodičnom stanu na Dorćolu, nakon borbe sa opakom bolešću. Sahranjen je tri dana kasnije u rodnoj Loznici, na muslimanskom groblju.

Za sobom, ostavio je svoje četvoro dece.

Sakić se prvi put oženio po punoletstvu sa Velidom iz Janje, sa kojom ima dvoje dece, Rašida i Medu. U drugi brak uplovio je 1981, sa Sabinom, sa kojom je dobio ćerku Đulkicu i sina Alena.  Sabina, inače, iz prvog braka ima dva sina, Ernesta i Elvisa.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike