Podignuta optužnica protiv lekara umešanog u starateljstvo Severine i Milana Popovića

13.12.2021

21:15

1

Nakon istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu, Uskok je optužio hrvatskog državljanina (1976) za krivično delo trgovina uticajem.

Podignuta optužnica protiv lekara umešanog u starateljstvo Severine i Milana Popovića
Antonio Ahel/ATAImages

Uskok je nakon šestomesečne istrage optužio Gzima Redžepija (45), bivšeg zamenika načelnika Gradskog ureda za zdravstvo i bliskog saradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, da je pokušao da utiče na veštaka u slučaju Severine Vučković i Milana Popovića.

Uskok je prijavio optužnicu bez navođenja identiteta osumnjičenih ili drugih osoba uključenih u postupak.

Nakon istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu, Uskok je optužio hrvatskog državljanina (1976) za krivično delo trgovina uticajem.

Antonio Ahel/ATAImages/YouTube
 

Optužnica tereti okrivljenog da je krajem avgusta 2020. godine u Zagrebu počinio krivično delo trgovina uticajem, koristeći ovlašćenja koja nesumnjivo ima kao poslanik u Gradskoj skupštini grada Zagreba i dugogodišnji bivši zamenik načelnika zagrebačkog Zdravstvenog zavoda da se radi o osobi od poverenja tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, pokušao da utiče na ishod veštačenja u sudskom postupku pred Opštinskim građanskim sudom u Zagrebu za izmenu odluke o roditeljskom staranju i izdržavanju.

Nakon što je sud odredio dva veštaka za obavljanje multidisciplinarnog psihijatrijskog i psihološkog veštačenja radi odlučivanja sa kojim roditeljem će maloletno dete živeti, okrivljeni je inicirao sastanak sa jednim od postavljenih veštaka.

Radi se o veštaku koji je zaposleni i ujedno zamenik direktora Psihijatrijske bolnice, koja je osnivač Grada Zagreba, zbog čega okrivljeni može uticati na poslovanje bolnice u kojoj se ovaj zaposleni nalazi. Tokom sastanka, tuženi je veštaku rekao da je dobar prijatelj tužitelja u navedenom sudskom postupku, ističući njegove kvalitete, donacije i sve što je učinio za grad Zagreb i za njega osobno. Rekao mu je i da je tužilac dobar otac, indirektno aludirajući na potrebu da se donese nalaz u njegovu korist.

Takođe je zamolio veštaka da ga obavesti o odluci koju će doneti u tom slučaju. Kada ga je veštak, ne želeći da postupi suprotno svojim profesionalnim uverenjima, već je svoje nalaz zasnivao isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, obavestio da je odlučio da se povuče sa predmeta, okrivljeni je izrazio nezadovoljstvo tokom događaja. 

Bonus video: 

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti