Bajaga je zbog „Čorbe" otišao i na nuklearnu fiziku! Hit detalj iz života rokera

05.12.2021

21:37

0

To ga je, inače, interesovalo toliko da je jedva upamtio i nazive predmeta...

Bajaga je zbog „Čorbe" otišao i na nuklearnu fiziku! Hit detalj iz života rokera
Momčilo Bajagić Bajaga - Copyright Printscreen „Sceniranje"

Momčilo Bajagić Bajaga je, sa namerom da nastavi da svira s „Ribljom čorbom", svojevremeno bio jedan od studenata koji su upisali nuklearnu fiziku. Slobodnih mesta je u tom trenutku bilo 20, a njemu je trebala potvrda za vojni odsek.

Nuklearna fizika, s druge strane, nimalo ga nije zanimala. Kako je otkrio, jedva je i jedan naziv predmeta uspeo da usvoji.

- To je bilo čisto iz tehničkih razloga, ja sam počeo tada da sviram u „Ribljoj čorbi" i nisam mislio tada bilo šta da studiram. Moglo je tada da se odlaže do 27 godine vojska i, onda su morali da se upišu neki fakulteti. To je zaista bilo smešno, zato što nuklearnu fiziku niko nije hteo da upiše. Bilo je 20 slobodnih mesta, a nas šest se prijavilo. Samo jedna devojka je stvarno došla sa željom da to upiše, a nas petorica smo se prijavili samo da bismo imali potvrdu za vojni odsek, kako bih mogao da idem da sviram sa „Ribljom čorbom" - priznao je u „Sceniranju" poznati roker, pa nastavio o tome kako je zatim dospeo na Filološki fakultet, gde je već „pevao drugu pesmu".

Zbog „Čorbe" sve manje odlazio na fakultet...

- Stvarno me nije zanimala nuklearna fizika. Iz matematike sam bio najslabiji u Gimnaziji, bio sam društveni smer i stvarno nisam bio za prirodne nauke. Profesor koji nas je dočekao na fakultetu bio je vrlo očajan što nema studenta, krenuo je da nas ubeđuje kako je budućnost u nuklearnoj fizici. Ja nisam mogao da zapamtim predmete kako se zovu, samo sam jedan zapamtio, nuklearnu termodinamiku. Tad sam takođe hteo da upišem istoriju umetnosti, pa potom klasičnu istoriju. Razmišljao sam onda šta da radim kao profesor istorije, pa sam na kraju upisao jugoslovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu. To sam stvarno hteo da studiram, ali krenulo je sa „Ribljom čorbom" baš ozbiljno i sve manje sam išao na faks - objasnio je Bajaga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike