Bora Čorba, bez oklevanja: Lukas treba da dobije NIN-ovu nagradu, a mene na filmu može da igra samo Pit!

22.08.2021

20:45 >> 20:55

0

Između ostalog, objasnio je zašto smatra da je rokenrol jači od bilo koje bolesti

Bora Čorba, bez oklevanja: Lukas treba da dobije NIN-ovu nagradu, a mene na filmu može da igra samo Pit!
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

„Riblja čorba” je posle spektakla na Tašmajdanu održala i koncert u okviru 60. Festivala kulture mladih Srbije u Knjaževcu, a odmah zatim, Bora Čorba porazgovarao je s medijima o aktuelnistima, koje čine i njegov život. Roker, koji najviše vremena provodi u tišini i miru u Sloveniji, svakako je protutnjao Srbijom, što i ne krije koliko mu prija, jer „kad se uželi divljanja” – on dođe baš ovde.

Riblja čorba ATAImages/Antonio Ahel

Riblja čorba ATAImages/Antonio Ahel

– Kad se uželim divljanja, ja dođem u Srbiju. U Sloveniji je žena koju volim, moja supruga, tako da mogu da kažem da sam se udao – izjavio je Đorđević pa je za „Kurir” dalje, pošto su mu se slegli utisci s nastupa na Tašu, otkrio da za svirke nije hteo ni da čuje dok se ne napravi koncert za pokojnog Mišu.

Pročitajte još:

– Rekao sam kolegama iz benda da nećemo svirati dok ne napravimo koncert za Mišu. Mnogo nam nedostaje – priznaje roker, koji smatra da, kada bi nastao film o njima, ne bi mogao niko drugi da ga odigra osim Breda Pita.

– Nema ko da me glumi. Jedino ako ubede Breda Pita, samo on može mene da igra. Ne znam koji naš glumac bi mogao da me igra.

Rokenrol je jači od bilo koje bolesti

Na pitanje koji mu je period u životu bio najteži, odgovorio je:

– Kada nema svirke i kada sam bio jako bolestan. Imao sam jednu operaciju, a posle toga sam otišao u Minhen, gde sam kašljao kao lud. Niko nije verovao da ću pevati. Nije mi bilo dobro, tamo je bila ekipa Nemaca s kiseonikom. Oni nisu mogli da veruju da sam odradio koncert besprekorno, a da sam na kiseoniku. Jednostavno, popnem se na binu i rokenrol je jači od bilo koje bolesti, tako da sve lepo odradim.

Između ostalog, Bora je u razgovoru s pomenutim medijima „pokrio” i pitanje knjige Ace Lukasa, o kojoj se naveliko pričalo od trenutka kada je ugledala svetlost dana.

– Odlična je knjiga. Svi su ga osudili jer je iskren. Postoje neke stvari koje je prećutao. Ja ga volim i treba da dobije NIN-ovu nagradu. Nije sve baš pisao, ima on još mnogo čega da napiše – tvrdi on.

Bora Čorba, ,,Riblja čorba” ATAImages/Antonio Ahel

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike